Dortmund od 0:2 do prvog mesta, Porto i Sevilja među 16

423

Fudbaleri Porta i Sevilje kompletirali su listu učesnika osmine finala Lige šampiona. Portugalci su na svom terenu deklasirali Lester sa 5:0, dok je Sevilji bod protiv direktog rivala Liona (0:0) bio dovoljan za nastavka takmičenja.

U derbiju večeri Real Madrid je na “Santijago Bernabeu” vodio sa 2:0 protiv Borusije iz Dortmunda, ali su gosti uspeli da došu do boda golom Marka Rojsa u 88. minutu i obezbede prvo mesto u grupi pred žreb 12. decembra.

Pogodak Rojsa bio je i 21. “milionera” ove sezone, što je novi rekor grupne faze elitnog takmičenja.
Legijin vezni igrač Giljerme protiv Sportinga postigao je 800. gol Brazilaca u Ligi šampiona.

Prethodno je prednost Realu doneo dvostruki strelac Karim Benzema. Francuz je dogurao do 50 golova u Ligi šampiona i na večnoj listi izjednačio se da Tijerijem Anrijem. Više od njega postigli su samo Rud van Nistelroj, Raul Gonzales, Kristijano Ronaldi i Lionel Mesi.

Real je sa 34 utakmice bez poraza izjednačio klupski rekord.

U ostalim mečevima Kopenhagen je slavio u Belgiji protiv Briža, ali Danci su morali da se zadovolje mestom u Ligi Evrope, jer je Porto bio siguran protiv Lestera.

Bajer je u meču za prestiž ubedljivo savladao Bajer, Juventus je u Torinu bio bolji od zagrebačkog Dinama, dok je golman CSKA Igor Akinfejev i u 43. uzastopnom duelu Lige šampiona primio gol.

Legija je pobedom protiv Sportinga obezbedila treće mesto u grupi i nastavak takmičenja u Ligi Evrope, a srpski internacionalac Miroslav Radović je zamenjen u dusijskoj nadoknadi vremena.

Žreb je 12. decembra, a prvoplasirane ekipe su: Arsenal, Napoli, Barselona, Atletiko Madrid, Monako, Borusija Dortmund, Lester i Juventus, a njihovi potencijalni rivali PSŽ, Benfika, Mančester Siti, Bajern, Bajer, Real Madrid, Porto i Sevilja.

Grupa E

Bajer – Monako 3:0
(Jurčenko 30, Brand 48, De Sanktis 82. autogol)
Totenhem – CSKA 3:1
(Ali 38, Kejn 45+1, Akinfejev 77. autogol – Džagoev 33)

Grupa F

Real M. – Borusija D. 2:2
(Benzema 28, 53. – Obamejang 60, Rojs 88)
Legija – Sporting 1:0
(Giljerme 30), crveni karton: Karvaljo (Sporting) u 75. minutu

Grupa G

Klub Briž – Kopenhagen 0:2
(Mekele 8. autogol, Jorgensen 15)
Porto – Lester 5:0
(Silva 6, 64, Korona 26, Brahimi 44, Žota 77)

Grupa H

Juventus – Dinamo 2:0
(Iguain 52, Rugani 73)
Lion – Sevilja 0:0

izvor: N1