Donacija za Infektivno odeljenje

Novi Pazar – Humanitarna organizacija „Ljubi bližnjeg svog“ iz Vrnjačke Banje donirala je novopazarskom infektivnom odeljenju 15 bolesničkih kreveta poslednje generacije. Vrednost ove donacije je 22.000 evra.
Novopazarka Emira Nicević , koja ima 66 godina, lečila se na Infektivnom odeljenju I pre nego je donacija stigla. Imala je prilike da koristi i stare krevete, koji su kako kaže bili neudobni.
”Zbog neudobnih kreveta morala sam da tražim terapiju od sestara, jer me je bolela kičma”, rekla je Nicevićeva.
Drugarstvo iz studenskih dana doktora Huseina Bušata i prijatelja direktora Humanitarne organizacije “Ljubi bližnjeg svog” Miška Đorđevića urodilo je plodom. Đorđević je prilikom posete Novom Pazaru obećao pomoć i ove godine stiglo je 15 novih bolesničkih kreveta za infektivno odeljenje.
”Ovo je tek početak. On je obećao da će veći broj kreveta u vrednosti od 2 miliona evra donirati Opštoj bolnici Novi Pazar. Nadamo se da će I to obećanje ispuniti, jer sun am ovi kreveti zaista bili neophodni”, rekao je Bušat.
Bušat očekuje da će uskoro infektivno odeljenje sasvim drugačije izgledati, te da će se pacijentima stvoriti bolji uslovi za lečenje.
”Imamo problema, ali smo podneli zahtev resornom ministarstvu, pa se nadamo da ćemo uskoro moći da rekonstruišemo i mokre čvorove”, rekao je Bušat.
Novi kreveti na infektivnom odeljenju , specijalizovani za bolesnike su najnovije generacije. Medicinsko osoblje ovog odeljenja se nada da će pacijentima, koji se ovde leče sada borovak biti prijatniji.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO