Donacija “Puta sredine” Specijalnoj bolnici Novopazarska Banja

Novi Pazar – Pet savremenih bolesničkih kreveta najnovije generacije nevladina organizacija “Put sredine” donirala je Specijalnoj bolnici Novopazarska Banja. Kreveti su prilagođeni potrebama pacijenta koji se leče u toj ustanovi, a kako je najavljeno donacija je samo jedna u nizu humanitarnih akcija, koju će ova organizacija sprovesti povodom meseca Ramazana.

Mladi okupljeni oko organizacije „Put sredine“ žele da pomognu svima kojima je pomoć neophodna. Ova akcija ima za cilj da se pacijentima omogući udobniji boravak u ovoj rehabilitacionoj ustanovi.

“NVO “Put sredine”, koja poziva na dobro, a odvraća od zla, Allahovom voljom, milošću i dobrotom, zatim sebetom dobrih ljudi iz Lihtenštajna danas smo donirali savremene bolesničke krevete. Nadam se da će služiti pacijentima, te da će im olakšati boravak i oporavak. Cilj nam je da našim primerom podstaknemo druge da čine dobra dela, naročito u mesecu Ramazanu, koji sledi. Jedan od primarnih ciljeva ove organizacije je humanitarni rad, tako da je ovo još jedna u nizu uspešno sprovedenih akcija”, rekao je ispred ove organizacije Haris Spica

Ovo nije prva donacija za Specijalnu bolnicu Novopazarska banja. Direktorka Sonja Radetinac zahvaljuje donatorima i kaže da je svaka pomoć za ovu instituciju dobrodošla.

“Uz pomoć donacija, mi smo skoro sve stare dotrajale krevete, pogotovu na odeljenju gde su nepokretni pacijenti, zamenili sve stare dotrajale krevete. Ovakve krevete imaju bolnice u evropskim gradovima. Setimo se da su nam i Hans Peter, te naša sugrađanka Sibela Nikšić, koja sada tamo radi ii živi donirali 56 kreveta, tako da je u našoj ustanovi sada boravak prijatniji, a medicinskom osoblju posao znatno olakšan”, rekla je Radetinac.

U sredu na gradskom šetalištu, već tradiocionalno mladi NVO Put sredine će podeliti promotivni materijal sa islamskim temama. Pred , ali i u toku meseca Ramazana, ova organizacija spovešće niz humanitarnih akcija, ali i organizovati brojna islamska predavanja.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO