Naslovna Featured Istaknuto Doktor Jasmin Nurković biće urednik avgustovskog izdanja prestižnog medicinskog časopisa

Doktor Jasmin Nurković biće urednik avgustovskog izdanja prestižnog medicinskog časopisa

doktor-jasmin-nurkovic-bice-urednik-avgustovskog-izdanja-prestiznog-medicinskog-casopisa

Vrhunski i istaknuti međunarodni naučni časopisi ponekad pokreću specijalne brojeve koji se bave posebnom temom od važnosti. Ove godine, od avgusta, medicinski časopis Stem Cells International pokreće specijalni broj čiji će glavni urednik mladi novopazarski lekar dr Jasmin Nurković.

“Pripala mi je velika čast i privilegija, a to istovremeno tumačim i kao priznanje, da je britanski medicinski časopis sa impakt faktorom blizu 4 (IF 3.89) odlučio da ja budem glavni urednik ovog specijalnog broja. Kao glavni urednik imao sam priliku da formiram uređivački odbor i sa zadovoljstvom sam ponudio učešće mojim kolegama i priznatim stručnjacima u svojim oblastima, profesorima sa medicinskih fakulteta u Beogradu i Kragujevcu, doc. dr Danijeli Tiosavljević i prof. dr Radiši Vojinoviću. Četvrti član biće moja prijateljica, imunolog u Torontu, dr Džana Dervović. Ovo je prilika da se u oblasti regenerativne medicine i rehabilitacije objave rezultati novih istraživanja. Zato sam uputio otvoreni poziv za sve kolege iz našeg regiona, jer smatram da naukom i istraživanjima možemo značajno doprineti napretku društva.” – rekao je za RTV Novi Pazar doktor Nurković.

Doktor Jasmin Nurković specijalista je fizikalne medicine i rehabilitacije, a treutno je na drugoj specijalizaciji iz oblastiu radiologije.

K.R.

Exit mobile version