Naslovna Sport Tenis Đoković: Nagrada ITF me “gura” da nastavim u istom ritmu

Đoković: Nagrada ITF me “gura” da nastavim u istom ritmu

Srpski teniser Novak Đoković i Amerikanka Serena Vilijams proglašeni su danas za svetske šampione u 2015. godini, u izboru Međunarodne teniske federacije (ITF).

Đoković i Vilijams su godinu završili na prvom mestu ATP, odnosno WTA liste. Srpski teniser je peti put dobio nagradu ITF, a Amerikanka je nagradjena šesti put u karijeri.

“Čast je biti imenovan za ITF šampiona po peti put. Prethodna sezona je bila najbolja u mojoj karijeri. To me inspiriše da nastavim dalje, nadam se da ću nastaviti da igram na ovom nivou i u 2016. godini”, rekao je Đoković za sajt ITF-a.

Srpski teniser je ove godine osvojio 11 titula, od čega su tri gren slema – Otvoreno prvenstvo Australije, Vimbldon i Ju-Es open, a sezonu, koji je opisao kao “najbolju u karijeri”, je završio sa 82 trijumfa i šest poraza.

Vilijams je, kao i Đoković, osvojila tri gren slema – Otvoreno prvenstvo Australije, Rolan Garos i Vimbldon. Ona je sezonu završila sa 53 pobede i tri poraza.

“Mnogo mi znači ovo priznanje, koje dobijam po šesti put. Ponosna sam na to što stigla do drugog ‘Serena slema’. Bila je ovo neverovatna godina za mene”, rekla je Vilijams.

izvor: N1

Exit mobile version