Dokažite se među najboljima u regionu! Best of South-East

studenti

 

 

Steiermärkische Sparkasse Banka u saradnji sa Univerzitetom Karl-Franzens u Gracu organizuje od 2008. godine program stipendija “Best of South-East”. Imajući u vidu uspeh ovog  programa prethodnih godina i ove godine pružamo mogućnost  razvoja i obrazovanja nadarenim i vrednim diplomcima i studentima iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Cilj  programa je da se mladima koji govore nemački jezik pruži šansa da steknu međunarodno radno iskustvo na nemačkom govornom području i da se profesionalno razvijaju i napreduju.

 

DVA PROGAMA: TRAINEE I INTERNSHIP

Priliku da osvoje stipendiju „Best of South-East“ imaju diplomci i studenti Ekonomskog ili Pravnog fakulteta na sledećim univerzitetima: Univerzitet u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Novom Pazaru. Neophodan uslov je da zainteresovani kandidati govore nemački jezik.

  • Studenti treće godine bachelor studija mogu da se prijave za Internship program
  • Diplomci koji su završili bachelor studije kao i  studenti mastera (4 ili 5 godina studija) mogu da se prijave za Trainee program i Internship program.

Oba programa (Trainee i Internship program) traju godinu dana (od septembra do avgusta)

  • Polaznici Trainee programa “Best of South-East” će provesti godinu dana u Steiermärkische Sparkasse Banci ili nekoj drugoj štajerskoj kompaniji gde će se upoznati sa radnim okruženjem i poslovanjem kompanije. U toku trajanja programa imaju priliku da slušaju odabrane predmete Karl-Franzens Univerzitetu u Gracu i da pohađaju kurs nemačkog jezika. Poslednji mesec programa će provesti u nekoj od Jugoistočnih zemalja-učesnica u programu.
  • Polaznici Internship programa imaju priliku da pohađaju godinu dana studija na  Karl-Franzens Univerzitetu i da obave dvomesečnu letnju  praksu u Steiermärkische Sparkasse Banci.

 

STIPENDIJA

Maksimalan iznos koji se godišnje dodeljuje stipendisti programa “Best of South-East”  je 10.000 EUR godišnje i uključuje:

  1. Jednokrevetnu sobu u studentskom domu u Gracu
  2. 300 eur mesečno za troškove boravka
  3. Subvencija u iznosu od 50% obaveznog osiguranja sklopljenog sa zdravstvenim osiguranjem “Gebietskrankenkasse”
  4. Kurs jezika – intenzivni ili u trajanju od jednog semestra u jezičkom centru “Treffpunkt Sprachen” Univerziteta u Gracu

Upis i oslobađanje  plaćanja školarine na Univerzitetu Karl-Franzens u Grac

BEST OF PLAKAT A2 2013 novo.cdr

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO