Naslovna Vijesti Dokazi o zločinu: Izgladnjivanje i mučenja u Siriji (18+)

Dokazi o zločinu: Izgladnjivanje i mučenja u Siriji (18+)

Fotografije koje su otete od sirijskog režima, njih 55 000, hiljade žrtava ubijenih mučenjem… Na fotografijama iz izvještaja koji dokazuje ratni zločin koji je počinio režim na čelu sa Assadom jasno se vide tragovi mučenja.

Na licima 24 posto žrtava vide se ožiljci, a 16 posto njih imaju ožiljke od konopa oko vrata. Prema mišljenju istražne komisije, ti podaci su dokaz o davljenju žrtava konopom.
Na fotografijama na kojima se vide cijela tijela žrtava najviše se vide tragovi konopa na zglobovima. Većina njih ima modrice u predjelu ruku i lakata. Prema izvještaju, na tijelima žrtava mučenja vidljivi su ožiljci povreda u predjelu butina, međutim najviše ožiljaka se nalazi na nogama.
Kod 95 posto žrtava koje su se našle u izvještaju uočeni su tragovi povreda, modrica i izgladnjivanje, što ukazuje na sistematsko mučenje i ubijanja koje, pred očima cijelog svijeta, vrši sirijski režim.
Fotografije su u javnost puštene samo dva dana prije Mirovne konferencije u Ženevi, koja se smatra najvažnijom međunarodnom diplomatskom inicijativom za prekid građanskog rata u Siriji. a koja će se održati 22. januara.
Po prvi put je dokumentovano nasilje i mučenja počinjena od strane režima koji je ranije upotrijebio hemijsko oružje protiv vlastitog naroda.
izvor:TRT . Sandžakhaber
Exit mobile version