Naslovna Featured Istaknuto Dojenje najbolja hrana za bebe

Dojenje najbolja hrana za bebe

Današnji trend kod velikog broja novopečenih mama je da se oslanjaju na razne proizvode koje od samog početka uvode kao hranu bebama a ne doje ih. Većina njih, naročito onih žena koje prvi put postaju majke, ne shvata značaj dojenja kako za bebu tako i za njih same. Polivalentna patronažna služba Doma zdravlja Novi Pazar zato u okviru svojih aktivnosti redovno održava predavanja na razne teme koje se odnose na ponašanje u trudnoći i nakon porođaja. Danas su trudnice imale priliku da saznaju sve o dojenju i njegovom značaju.

Kako se ponašati u trudnoći iz meseca u mesec do samog porođaja, kako prvog dana kada na svet dođe novi član porodice, o prvim danima kod kuće i najbitnijoj stvari, dojenju, trudnice su mogle danas da čuju iz predavanja koje je održala patronažna sestra Ajsela Mavrić. Ona je govorila da je dojenje najbolja ishrana za bebu iz mnogo razloga a takođe je značajno i za samu majku.  Savetovala je buduće mame da i ako naiđu na neki problem ne odustaju od dojenja i da ne prekidaju već se jave lekaru i potraže pomoć i rešenje za eventuali problem.

Melida Habibović je u devetom mesecu trudnoće i svakoga dana očekuje da dobije najlepše zvanje na svetu a to je zvanje majke. Ona je jedna od trudnica koja redovno prisustvuje ovakvim predavanjima i kaže da su joj mnogo koristila i da je naučila puno toga što nije znala.

Sledeće predavanje biće održano u sredu, 20.marta a tema će biti “Psihofizička priprema trudnica za porođaj” pa iz patronažne palivalentne službe pozivaju sve zainteresovane trudnice da dođu i prisustvuju ovom, za njih, veoma korisnom predavanju.

B.V.

Exit mobile version