Naslovna Featured Istaknuto DOGOVORENO U RAZGOVORU PREDSEDNIKA I LJAJIĆA! Vučić lično uručuje respiratore novopazarskoj bolnici,...

DOGOVORENO U RAZGOVORU PREDSEDNIKA I LJAJIĆA! Vučić lično uručuje respiratore novopazarskoj bolnici, dočekuje ga Ljajić!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće u ponedeljak Novi Pazara, saznaje RTV Novi Pazar.

Vičić će, kako naša redakcija saznaje, tom prilikom obići novopazarsku Opštu bolnicu kojoj će uručiti respiratore.

Vučića će u Novom Pazaru dočekati potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Podsećamo, u  Novi Pazar biće dopremljeno 10 kliničkih i 3 transportna respiratora.

U današenjm razgovoru  predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potpredsednika Vlade i ministra Rasima Ljajića i direktora Opšte bolnice Novi Pazar dr Meha Mahmutovića ocenjeno je da je situacija u Novom Pazaru “alarmantna”, te da su građani Novog Pazara najnedisciplinovaniji u Srbiji, a  da su pomenuti respiratori potrebni kako bi zdravstveni sistem Novog Pazara ojačao i spremno dočekao eventualni porast zaraženih korona virusom.

Na ovaj način, rečeno je našoj televiziji, ojačavaju se kapaciteti za prihvat pacijenata u Novom Pazaru kako bi oni bili zbrinuti na najadekvatniji način u svom gradu i kako ne bi morali da se šalju u udaljene kliničke centre.

Ovo je najveća pomoć predsednika Vučića zdravstvenom sistemu Novog Pazara koja je upućena u najtežem momentu za novopazarsko zdravstvo.

Podsetimo, zaključno sa jučerašnjim danom u Novom Pazaru je registrovano 12 osoba zaraženih korona virusom. Testirani su i kontakti zaraženih osoba a rezultati se čekaju.

Nadležni iz Opšte bolnice Novi Pazar pozvali su sve građane da se pridržavaju mera Vlade Srbije i preporuka nadležnih institucija i da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova.

Exit mobile version