Dodjeljene stipendije studentima Univerziteta u Novom Pazaru

Danas je na Univerzitetu u Novom Pazaru 70 studenata dobilo stipendije po raznim osnovama prema konkursu: uspjeh na prijemnom ispitu, uspjeh na osnovu prosjeka tokom školske godine, stipendije za svršenike srednjih škola u okviru Islamske zajednice u Srbiji, namjenske stipendije donatora, stipendije za djecu oboljelu od teških i rijetkih bolesti, stipendije za članove porodice zaposlenika Univerziteta i institucija Islamske zajednice u Srbiji, stipednije za brata/sestru koju istovremeno studiraju na Univerzitetu i socijalni osnov, čime Univerzitet nastoji da mladima olakša put ka kvalitetnom obrazovanju. Studentima su dodjeljene stipendije u iznosima shodno osnovu od 10% do 100% iznosa školarine, gdje je Univerzitet u Novom Pazaru dodijelio 59, Kimar Solar 10, a Dunav osiguranje 1 stipendiju.

Dodjeli su prisustvovali predsjednik Savjeta Univerziteta, dr. Rešad Plojović, rektor, prof.dr. Suad Bećirović, prorektori, profesori, studenti, te gosti iz kompanija Kimar Solar i Dunav osiguranje.

Rektor, prof.dr. Suad Bećirović se obratio prisutnima i izrazio zahvalnost Islamskoj zajednici u Srbiji kao osnivaču, Savjetu Univerziteta na čelu sa dr. Rešadom Plojovićem koji je usvojio pravilnik o stipendijama, kao i donatorima partnerima Kimar Solar i Dunav osiguranju. Rektor je istakao da Univerzitet od prvog dana, već punih 20 godina, tradicionalno dodjeljuje stipendije kako bi svim učenicima omogućio pristup kvalitetnom obrazovanju. Od studenata se očekuje samo učenje i kvalitetan rad, a Univerzitet će i u narednom periodu nastaviti sa podrškom studentima.

Univerzitet u Novom Pazaru duže od jedne decenije zadržava iste cijene školarine dokazujući da je razvojno, a ne profitno orijentisan i da opravdava ulogu jedinog zadužbinskog Univerziteta u regiji.

U narednim danima će biti dodjeljene stipendije studentima Smjera za bosanski jezik i bošnjačku književnost prema konkursu koji je ranije objavljen.

Foto:IUNP

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO