Naslovna Sandžak Novi Pazar Dodeljene Interkulturtalne povelje “Kula motrilja”

Dodeljene Interkulturtalne povelje “Kula motrilja”

dodeljene-interkulturtalne-povelje-“kula-motrilja”

Akademska inicijativa Forum 10 ustanovila je Interkulturalnu povelju ”Kula motrilja” koju će svake godine, u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava dodeljivati pojedincima, institucijama i kolektivima kojji svojim angažovanjem i radom doprinose afirmaciji koncepta interkulturalnosti u lokalnoj zajednici. Ovogodišnji laureati su Medicinska škola “Dva heroja l internet portal “Free media”.

U susret Međunarodnom danu ljudskih prava, u organizaciji Akademske inicijative “Forum 10” podeljene su interkulturalne povelje pod nazivom “Kula Motrilja”, onima koji su svojim angažovanjem i radom doprineli afirmaciji koncepta interkulturalnosti u lokalnoj zajednici.Ovogodišnji dobitnici su medicinska škola Dva heroja”: Za pružanje kontinuirane podrške u sprovođenju aktivnosti na promociji interkulturalnosti, ljudskih i manjinskih prava i rodne ravnopravnosti i Internet portaI “Free media “:Za prepoznavanje značaja životnih tema i kreiranje medijskih sadržaja koji doprinose promociji i afirmaciji interkulturalnosti.

“Kolektiv ove škole je u punom kapacitetu posvećen promociji i afirmaciji koncepta interkulturalnosti. Internet portalu Free Media povelju dajemo zbog aktivne promocije interkulturalizma kroz proizvodnju medijskih sadržaja. Oni time informišu građane o tome kako Novi Pazar živi kada su interkulturalizam i druge identitske i kulturne teme u pitanju”, rekao je Kladničanin.

Dobitnicima ovogodišnjih povelja “Kula Motrilja su ovakva priznanja podstrek da u budućnosti budu još bolji.

“Od kada postoji škola priređujemo razne aktivnosti, debate, promocije koje se bave interkulturalnošću i multikulturalnošću. Sve je to tradicija ovog grada, čiji građani su uvek znali kroz istoriju kada je najteže da zagrle jedni druge”, rekla je direktorka Medicinske škole”Dva heroja” Šerifa Preljević.

Priznanje je značajno i za dugogodišnju novinarku Amelu Bajrović, koja je već 25 godina u novinarstvu, a od pre godinu dana osnovala je I svoj internet portal.

“Mi smo najmlađi portal na ovim prostorima, još uvek se probijamo na medijskom nebu, a interkulturalnost je jedan od glavnih fokusa našeg delovanja. Želimo slobodno da pričamo o svemu što čini i tišti našu multinacionalnu zajednicu u kojoj vekovima zajedno žive Srbi i Bošnjaci”, rekla je urednica posrtala Free media Amela Bajrović.

U okviru obeležavanja 10. Decembra, u organizaciji Akademska inicijativa “ Forum 10” održana je radionica sa učenicima i prosvetnim radnicima Medicinske škole Dva heroja, o ljudskim pravima.

Exit mobile version