Dodeljena priznanja istaknutim humanitarcima

Grad Novi Pazar dodelio je priznanja humanitarnim organizacijama, pojedincima i volonterima.

Priznanja za humanitarni rad dodeljena su zaslužnim organizacijama i pojedincima na prigodnoj svečanosti u Kulturnom centru.

Govoreći o njihovoj požrtvovanosti i humanosti, gradonačelnik Nihat Biševac ocenio je da su tokom pandemije sve organizacije i humanitarni radnici funkacionisali kao jedno.

“Grad Novi Pazar dodelio je priznanja humanitarnim organizacijama, udruženjima i pojedincima koji su tokom pandemije korona virusa postali pravi junaci, pokazjući svoju humanost, plemenitost, veliko srce, pomažući bolesnim sugrađanima i svima kojima je u tom trenutku pomoć bila potrebna. Delovali su kao jedna organizacija i to je ono što krasi Novi Pazar. Svojim radom stekli su poverenje građana Novog Pazara a posebno dijaspore i postali junaci našeg grada”, kazao je Biševac.

Priznanja su dodelili gradonačelnik i predsednica Skupštine. Nosioci Priznanja grada za humanitarni rad su: Put sredine, Fondacija Solidarnost, Svetionik, CHR Hajrat, Otvorena ruka, Emanet, En-nisa, , Gorska služba spašavanja, Hasene, Jetimi Sandžaka, Humanitarna organizacija Dukađini, Merhamet Sandžaka, Mreža mladih MIZS, NP Institucija, NVO Ćukovac, Organizacija Tenevir, Sevap, Tavus, Volonteri 020, Volonteri NP, Hido Muratović, Jasmin Halitović, Selma Hasić-Manić, Nerma Zekić-Hoćanin, Ljiljana Kostić, Safija Mica Muratović, Anisa Džanfendić Begović.

Na skupu je odata i pošta onima koji su živote izgubili tokom pandemije, koja još uvek traje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO