Naslovna Featured Istaknuto Do sada nije bilo obolelih članova

Do sada nije bilo obolelih članova

do-sada-nije-bilo-obolelih-clanova

Aktivnosti koje se moraju sprovoditi iako smo još uvek u vrtlogu pandemije, Udruženje gluvih i nagluvih Novi Pazar nalazi načine da ih sprovede. Po rečima sekretarke udruženja Amele Alivodić, ono što je najbitnije jeste to da do sada među članovima  nije bilo zaraženih virusom jer su, kako je istakla, maksimalno ozbiljno shvatili situaciju, poštovali sve mere zaštite i što je dobra vest, veliki broj njih je vakcinisan.

“Vrlo teško je bilo organizovati svaku aktivnost naročito u ono vreme kada je bio i policijski čas, kada se nismo smeli okupljati a ni sada nije baš lako iako su mere blaže jer kada su naše aktivnosti u pitanju to zahteva upravo okupljanje, ali se mi snalazimo”, rekla je sekretarka Udruženja gluvih i nagluvih Amela Alivodić. Ona je istakla da među članovima ima onih koji ne rade, kojima je pomoć bila zaista potrebna, i da su tada dobri ljudi ovog grada odazvali i svojim donacijama pomagali.

Iako su okupljanja bila zabranjena, sve informacije vezane za pandemiju, kako da se ponašaju, čuvaju, dobijali su što iz medija što od lekara pa su uspeli da organizuju jedno predavanje na tu temu koje im je dosta pomoglo.

Najbitnije od svega jeste da do sada među članovima nije bilo obolelih od korone. Oni su zaista poštovali sve mere zaštite i što je najbitije shvatili su značaj vakcinacije pa je izvestan broj članova i vakcinisan.

B.V.

 

Podeli

Exit mobile version