Naslovna Sandžak Dnevni Avaz – Poruka Zukorliću i Ceriću: “Zulum se kida kad je...

Dnevni Avaz – Poruka Zukorliću i Ceriću: “Zulum se kida kad je najveći” – video

Diktatori

 

 

Iz Novog Pazara na “YouTubeu” je plasiran novi video snimak pod naslovom “Zulum se kida kad je najveći”  u kojem se ukazuje na štetnost djelovanja glavnog sandžačkog muftije Muamera Zukorlića.

 

Restoran “Gazija”

 

U videu snimku se prikazuju muftijine izjave stare nekoliko godina u kojima, pozivajući se na riječi bivšeg reisa, a sadašnjeg penzioniranog vjerskog službenika Mustafe Cerića, obećava da će Fakultet za islamske studije biti “zgrada mudrosti i znanja”.

No, danas je ta ista zgrada mjesto na kojem Zukorlić, očito, razvija privatni biznis – tu su smješteni restorani, zlatare, kafići…, vidi se na snimku.

 

Muftija sa društvom u restoranu “Gazija”

 

Materijal sa “Youtubea” potvrđuje svjedočenja iz Novog Pazara o tome da se Zukorlić zapravo sve vrijeme borio za svoje lične interese i pozicije, uz zdušnu podršku Mustafe Cerića, te da je posljednjih godina narod zloupotrijebljen i zapostavljen.

– U pozadini “ljubavi” među Cerićem i Zukorlićem je zajednički interes opstanka na pozicijama. Taj odnos zasnovan je na kalkulacijama i mislim da tu nema iskrene podrške – kazao je nedavno “Avazu” Šerif Marukić, generalni sekretar Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ).

Marukić naglašava da u Novom Pazaru mnoge važne položaje i funkcije drže destruktivni pojedinci koji, da bi zadovoljili svoje lične interese i potrebe, vuku cio narod unazad.

– I Zukorlić se služi time i uz pomoć svojih medija obmanama, neistinama i poluistinama kreira iskrivljenu sliku u Sandžaku. Cilj takvog njegovog ponašanja je lična korist, privilegije i moć. On se odavno pretvorio u despota koji diktatorski upravlja institucijama na čije je čelo sam sebe imenovao, a sve neistomišljenike proglašava izdajnicima – kaže Marukić.

Exit mobile version