Naslovna Vijesti Politika Đukanović raspustio Skupštinu

Đukanović raspustio Skupštinu

djukanovic-raspustio-skupstinu

Politika Region Vesti  Đukanović raspustio Skupštinu 16/03/20231 Views ČITAJ MIPredsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je Ukaz o raspuštanju Skupštine Crne Gore.

Kako se naglašava, Ukaz o raspuštanju 27. saziva Skupštine Crne Gore stupa na snagu danom donošenja, a Ukaz će biti objavljen u Službenom listu Crne Gore.

Đukanović je, kako ističu iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore, donio Ukaz na osnovu člana 92 tačka 3 Ustava Crne Gore.

Đukanović je ranije isticao da ga dio pravnog tima savjetuje da ima zakonske uslove da raspusti parlament i raspiše izbore, ako do danas ne bude izabrana nova vlada.

Po raspuštanju Skupštine, izbori mogu biti održani najranije za 60, a najkasnije za 100 dana, što znači da bi prijevremeni parlamentarni izbori mogli da se održe krajem maja ili početkom juna.

Podsjećamo, mandataru Miodragu Lekiću danas ističe rok za formiranje 44. vlade. On je u nedjelju obavijestio lidere parlamentarne većine da još nema potrebnu većinu za sastav nove vlade, jer mu nedostaju tri glasa poslanika Grđanskog pokreta URA.

Lekiću je mandat dodijeljen nakon što je parlament usvojio izmjene Zakona o predsjedniku.

Inicijativa za ocjenu ustavnosti tog akta je pred Ustavnim sudom.

Podeli

Exit mobile version