Naslovna Vijesti Hronika Đilas: Krivične prijave protiv Vučića i još četiri osobe

Đilas: Krivične prijave protiv Vučića i još četiri osobe

djilas:-krivicne-prijave-protiv-vucica-i-jos-cetiri-osobe

BEOGRAD – Predsednik Stranke slobode i pravde (S SP) Dragan Ðilas podneo je danas krivične prijave protiv pet osoba, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i optužio ih da su umešani u falsifikovanje i objavljivanje dokumenata o tome da poseduje račune i firme na Mauricijusu i u Hong Kongu.

Ðilas je na pres konferenciji ispred Prvog osnovnog javnog tužilaštva rekao da je podneo krivične prijave i protiv ministra finansija Siniše Malog, šefa informativne službe SNS Vladanke Malović, glavnog i odgovornog urednika Novosti Milorada Vučelića i novinarke tog lista Andrijane Nešić.

Lider S SP tvrdi da su oni pripremali i distribuirali lažna dokumenta o tome da poseduje račune na Mauricijusu i u Hong Kongu i da su napravili ”aferu i hajku” koja se, kako kaže, 10 dana vodi protiv njega.

Najavio je da će pred protiv njih podenti tužbu i nadležnim organima u Švajcarskoj zbog nanošenja štete ugledu firme koju ima u toj zemlji.

On tvrdi da je dokument na osnovu kojeg se tvrdi da iposeduje firmu koja ima račun u Dojče banci na Mauricijusu ””dokazani falsifikat”” i dodao da je ta banka demantovala da ima filijalu na toj ostrvskoj zemlji i da bilo kom klijentu može da vodi račun.

Ðilas je kazao da je falsifikat je i papir ””Bank of China”” iz Hong Konga i da ne poseduje nikakve firme i račne u inostranstvu, osim u Švajcarskoj.

Lider S SP je odbio da odgovori na pitanja novinara Novosti i Srpskog telegrafa koje je nazvao ”propagandnim glasilima Aleksandra Vučića”.

Ðilas je, odgovarajući na pitanja novinara, ponovio da u Srbiji neće ići na poligraf, ali da je, ako postoji potreba ili krivična istraga, spreman da ide na poligraf u bilo kojoj evropskog zemlji, osim, kako je rekao, u Mađarskoj.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version