Đerlek: U Novi Pazar stiže 500 doza Fajzerovih vakcina

”Zadovoljan sam i više nego što sam očekivao. U celoj Srbiji mi smo bili prepoznatljivi po malom odzivu. Uspeli smo za poslednjih sedam dana da povećamo broj vakcinisanih i mislim da ćemo dostići cifru negde na 7 600 vakcinisanih i 12750 datih doza”, izjavio je, prilikom obilaska vakcinalnog punkta u selu Šaronje, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek.

Pozivajući Novopazarce da se vakcinišu u što većem broju, Đerlek je rekao da vakcina ima dovoljno za sve i najavio da u ponedeljak u Novi Pazar stiže novih 500 doza Fajzerovih vakcina.

”Treba da ubrzamo imunizaciju, jer je to jedini način da smanjimo priliv pacijenata koji je iz dana u dan sve veći”, kazao je Đerlek.

Ocenivši da su vakcinalni punktovi u prigradskim naseljima odličan potez, Đerlek je zrazio nadu da se neće ponoviti prošlogodišnji scenario, ukoliko se građani budu pridržavali mera. Đerlek je kazao da su za deset mesta danas povećani bolnički kapaciteti, te da će insistirati da se prošire kapaciteti za još 35 mesta jer se, kako je najavio, očekuje još veći priliv pacijenata.

”Učinićemo sve da smanjimo i zaustavimo transmisiju virusa u ovom delu Republike Srbije i nadam se da ćemo odoleti i ovom talasu”, naglasio je Đerlek.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO