NOVI PAZAR – U Novom Pazaru vakcinisano je 12 odsto punoletnih gradjana, odnosno 9.170 ljudi, saopštio je večeras državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Djerlek.

“Poslednjih 20 dana napravilo smo solidina pomak u Novom Pazaru. Polako se budi svest, daleko smo od cilja ali ipak se isplati rad na terenu”, kazao je Djerlek za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Naveo je da je u Sjenici vakcinisano 11 odsto gradjana, dok je u Tutinu imunizovano tek 4,5 odsto.

Djerlek je najavio da će nastaviti da obilazi taj region Srbije, pozvao je gradjane da se imunizuju i poručio im da od vakcina niko nije umro, ali da su milioni ljudi preminuli od virusa u svetu.

Rekao je da će od utorka u 50 gradova u Srbiji biti omogućena vakcinacija bez ranije prijave i dodao da će u ponedeljak Vlada Srbije odlučiti o kojim mestima je reč.

Djerlek je podsetio da je cilj da se do kraja maja vakciniše 2,5 miliona gradjana i istakao da će u pondeljak u Srbiju stići 500.000 doza vakcina “Sinofarm”.

“Za vakcinu ne postoji alternativa i sve ćemo učiniti da vakcinišemo gradjane i spasemo što više života”, naglasio je on.

indeksonline.rs/Beta