Naslovna Featured Istaknuto Đerlek: Tutin i Novi Pazar nova žarišta korona virusa

Đerlek: Tutin i Novi Pazar nova žarišta korona virusa

djerlek:-tutin-i-novi-pazar-nova-zarista-korona-virusa

“Novi Pazar i Tutin postaju ozbiljna korona žarišta u Srbiji i na čelnim ljudima tih lokalnih samouprava je da obezbede sprovodjenje i primenu protiv epidemijskih mera i da pomognu kod zaustavljanja širenja virusa, da motivišu i animiraju građane da se vakcinišu jer niko ne želi da se ponovi prošlogodišnje leto” – rekao je nakon sastanka sa direktorima zdravstvenih ustanova i čelnim ljudima Novog Pazara, Tutina i Sjenice državni sekretar u ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

Đerlek je pre sastanka obišao Opštu bolnicu Novi Pazar u kojoj je trenutno hospitalizovano skoro 100 pacijenata sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

“Situacija je ozbiljna, a kako sam saznao mnogo građana se leči kod kuće jer ne želi da bude hospitalizovan. Neophodno je povećati nivo imunizacije jer su Tutina i Novi Pazar mesta sa veoma niskim brojem vakcinisanih. Bolnica ima sve neophodno i savremeno je opremljena i nijedna bolnica u Srbiji nema ništa više opreme od ove. Dovoljno je lekova, dovoljno kiseonika, dovoljno medicinskog alkohola” – rekao je Đerlek.

Državni sekretar Mirsad Đerlek održaće sutra sastanke i sa direktorima osnoivnih i srednjih škola iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina a tema sastanka će biti početak nove školske godine.

Podeli

Exit mobile version