Đerlek: Sad je odgovornost na mladima

 Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je danas da četiri miliona doza vakcine protiv korone, koliko je dosad dato građanima Srbije, “daje rezultate”, što se vidi i po manjem broju novoobelelih, ali da pridržavanje epidemijskih mera “nije baš za neku pohvalu”.

„Veliki deo građana ih poštuje, ali solidan deo to ne čini. Treba nam još opreza, nije ništa gotovo“, naglasio je Đerlek za televiziju Pink. On je ukazao da je sad „velika društvena odgovonost na mladima i radno sposobnom stanovništvu od 40 do 60 godina“.

„Verujem da od njih zavisi da li ćemo 30. juna imati ono što smo zacrtali – tri miliona revakcinisanih građana“, rekao je Đerlek, pozivajući ih da se vakcinišu.

Kako je istakao, „nada se da su oni svesni da se odazovu masovnoj vakcinaciji“, pohalivši starosnu grupu od 64 godine i više, koji su se pokazali lično veliku odgovornost“.

On je naveo da pobediti korona virus nije lako, ukazujući da, „neće nas lako napustiti, treba biti realan“.

„Brojke su mnogo bolje nego što su bile, ali jedino ako budemo imali ispod 100 (novoobolelih) na dnevnom nivou tad možemo da kažemo da smo pobedili koronu“, rekao je Đerlek.

Autor:Beta

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO