Đerlek: Puna skijališta i žurke dolaze na naplatu! Dve najveće bolnice u pripravnosti

BEOGRAD – Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek izjavio je da se narednih dana očekuje povećanje broja obolelih od korona virusa, pa je izdat nalog da se u kovid bolnicama u Batajnici i Kruševcu povećaju kapaciteti.

“Puna skijališta, ali i žurke koje su organizovane prethodnih dana sigurno će doći na naplatu”, istakao je Ðerlek.

On je za TV Pink rekao da je pogoršanje situacije evidentno, iako se ne očekuje scenario iz decembra, kada je u bolnicama bilo više od 9.000 ljudi.

Ðerlek je istakao da su se građani previše opustili, posebno zbog masovne vakcinacije koja je u toku, a zaboravljaju da se na imunitet i pored vakcine, čeka oko 40 dana, a da prva doza ne znači da je neko odmah zaštićen.

On je rekao i da je zabrinut zbog epidemiološke situacije u Srbiji, a posebno kada se pogledaju slike i snimci sa korona žurki i zimovališta.

“Građani su se previše opustili, misleći da će vakcinacija sama da reši sve. Korona neće da se uplaši i pobegne, neće je rešiti ni vakcina, već moramo da je rešimo mi sami tako što ćemo biti kolektivno odgovorni”, rekao je Ðerlek i dodao da je vakcinacija samo moćno sredstvo kojim ćemo doći do kolektivnog imuniteta.

On je dodao da i ponedeljkom redovno stiže kontigent Fajzerovih vakcina, a da se očekuje i 125.000 doza “AstraZeneke” do kraja februara.

“Stižu nam i dodatne doze Spunjika i, u svakom slučaju, mislim da će predsednik Vučić na sebi svojstven način obezbediti dovoljne količine vakcina kako bismo nastavili imunizaciju ovim tempom”, rekao je Ðerlek.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO