Djerlek: Danas verovatno do milionite date doze vakcine

BEOGRAD – Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Djerlek izjavio je da će Srbija danas verovatno dostići milion datih doza vakcina protiv korone što je, kako je ukazao, “neverovatan uspeh”, ali i da to ne znači da smemo da se opustimo kao što se dešavalo u vreme praznika.

“Borba sa koronom je maraton a ne sprint”, rekao je Djerlek za Radio televiziju Srbije (RTS), ocenjujući da predsednik Srbije Aleksandar Vučić “svojim autoritetom obezbedjuje vakcine”, kao i da se u svetu vodi rat za svaku dozu.

Kako je naglasio, prva data doza vakcine nije dovoljna da štiti od korone, već je neophodna i druga doza i nakon toga treba sačekati nedelju-dve da se stekne imunitet.

On je, dajući izjavu RTS-u u vakcinalnom punktu u Beleksekspo centru, na Novom Beogradu, rekao da je plan da tu danas bude vakcinisano 2.200 ljudi, vakcinom Sputnjik V.

“Trenutno je 945.977 datih doza, revakcinisano je ukupno ; 306.332 gradjana”, rekao je Djerlek, navodeći da je će danas, kako je planirano, biti date ukupno 70.384 doze vakcina.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO