Naslovna Sandžak Novi Pazar Đekić: Zahtev za ostavku gradonačelnika performans opozicije

Đekić: Zahtev za ostavku gradonačelnika performans opozicije

djekic:-zahtev-za-ostavku-gradonacelnika-performans-opozicije

Predsednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru Fahrudin Đekić ocenio je danas da je zahtev opozicionih stranaka da gradonačelnik Nihat Biševac podnese ostavku zapravo performans za dobijanje političkih poena.

On je na konferenciji za novinare rekao da oni dizanjem političkih tenzija žele da ostanu u političkom životu.

“Iznenađuje nas žestina i oštrina u nastupu novoformirane kooalicije SDA Sandžaka i SPP poslednjih dana, jer oni ne brinu za grad. Da stvarno žele da se stvari unaprede i ukažu na nešto, onda to treba da rade na korektniji način. Oni su na vlasti u Sjenici i Tutinu, gde na drugačiji način tumače tamošnje elementarne nepogode, pa ih pravdaju kao višu silu i Božiju volju. Tamo im je sasvim normalno da neko probije nasip da bi sačuvao svoju zgradu, da bi se poplavilo celo naselje”, rekao je Đekić.

On je istakao da je ceo grad pogođen činjenicom da su dvojica građana izgubila život u poplavama i da nije primereno da se na takvoj tragediji pravi nekorektna politička priča.

“Nama u SDP je jasno da je koalicija koja je napravljena između SDA i SPP u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV) napravljena na prečac i da njom nisu zadovoljni predstavnici nijedne iz ove dve stranke, a ni građani. Razlog je što nije postojalo prethodnog usaglašavanja stavova i nisu ispoštovali ono što su obećavali u predizbornoj kampanji. Na ovaj način oni traže opravdanje za tu koaliciju, koju su napravili i da dokažu da ona ima usaglašene i koordinirane akcije”, istakao je Đekić.

On je zaključio da Novom Pazaru u ovom periodu treba pozitivna klima i rad u interesu građana.

Ranije danas, odbornici SDA Sandžaka i SPP rekli su da će zajedničkim pismom predsedniku i premijerki Srbije od njih tražiti da reše vitalne probleme građana Novog Pazara.

Free Media

Exit mobile version