Đekić: Srebrenica simbolizuje faktor ujedinjenja svih Bošnjaka

NOVI PAZAR – Delegacija Srebrenice koja je danas boravila u Novom Pazaru posetila je i Sandžačku demokratsku partiju. Nakon sastanka je poručeno da je Sandžačka demokratska partija uvek bila uz narod Srebrenice, te pored konkretnih projekata koji su zajednički realizovani, delegacija ove stranke 11.jula svake godine posećuje i Potočare.

Novi Pazar je uvek posebnu pažnju poklanjao Srebrenici. Sandžačka demokratska partija koja već više od deceniju čini okosnicu vlasti u Novom Pazaru kroz razne projekte učestvovala je u pomoći narodu Srebrenice. Na sastanku u SDP-u bilo je reči o političkim, ekonomskim I privrednim potencijalima ovog kraja.

Odbornik u SO Srebrenica i član udruženja Moja adresa Srebrenica Ćamil Duraković rekao je da je oduševljen gostoprimstvom Novopazaraca u svim instutucijama u kojima su danas boravili . Duraković dodaje da će povezivanje Srebrenice i Novog Pazara i kroz kulturu ojačati već dobre odnose.

“Posetili smo danas predstavnike svih političkih partija,ali i pojedinih organizacija i institucija. Prezadovoljan sam današnjom posetom Novom Pazaru, ali i gostoprimstvom ovog naroda. Sastali smo se i sa gradonačelnikom, gde je dogovoreno da organizujemo Dane Sandžaka u Srebrenici, a Dane Srebrenice u Novom Pazaru. Zadovoljan sam današnjom posetom ovom gradom I oduševljen gostoprimstvom u svim institucijama gde smo danas boravili”, rekao je Duraković.

Predsednik Gradskog odbora SDP-a Fahrudin Đekić kaže da je Novi Pazar druga kuća naroda Srebrenice, a to je dokazano kroz niz projekata, koji su dokaz da Srebrenica nikada nije bila sama i da je van granica njihove zemlje uvek imala prijatelje. Već duže od 15 godina Sandžačka demokratska partija organizuje odlazak svojih članova, ali I delegacije stranke u Srebrenicu 11 jula.

“Srebrenica simbolizuje factor ujedinjenja svih Bošnjaka. Zahvalan sam našoj braći iz Srebrenice što su posetili I Sandžačku demokratsku partiju. Ovakvih uzajamnih poseta treba da ima više, jer mi smo jedan narod i naše veze moramo intezivirati I moramo zajedno učestvovati na svim projektima. Mi uvek pratimo šta se tamo dešava i Sandžačka demokratska partija više od 15 godina je prisutna u Srebrenici. Novi Pazar je dao ime platou po predsednici udruženja “Majke Srebrenice”, Hatidži Mehmedović, a grad je učestvovao i u pomoći izgradnje kuća majkama Srebrenice, tako das mo napravili I niz konkretnih koraka koji njima pružaju podršku da se osećaju da nisu sami i da van Bosne i Hercegovine imaju podršku. Cilj je da približimo Bošnjake iz BIH i Bošnjake Srbije, ali i da bismo imali dobre dobrosusedske odnose između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine”, rekao je Đekić.

Na sastanku je konstatovano da će Bošnjaci Sandžaka I Srebrenice konastatno unapređivati međusobne odnose u svim segmentima društva.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO