Đekić: SDP dokazala da ima najveći legitimitet kod Bošnjka

Politika Vesti  Đekić: SDP dokazala da ima najveći legitimitet kod Bošnjka 14/11/202214/11/202244 Views, , Predsednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije za Novi Pazar I kandidat za većnika  Fahrudin Đekić je na konferenciji za novinare rekao da je ta partija pobednik izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće, te da je dokazala da ima najveći legitimitet kod Bošnjaka. On je rekao da je u Novom Pazaru ostvarena najveća razlika u glasovima, te zahavlio svima, koji su podržali listu SDP-Husein Memić.

Na konferenciji za novinare, predsednik Gradskog odbora Sandžačke demokratske partije za Novi Pazar I kandidat za većnika  Fahrudin Đekić istakao je da ta stranka dokazala da ima poverenje Bošnjaka, koji su I na ovim izborima dali poverenje SDP-u. On je zahvalio svima koji su glasali za listu “Sandžačka demokratska partija- Husein Memić”.

“Sandžačka demokratska partija je pobednik izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće i od jučer je nesumnjivo ono što se i ranije znalo da je SDP politička organizacija, koja ima najveći izborni legitimitet kod Bošnjaka I da je politički faktor, koji uživa najveću podrčku bošnjačkog naroda. Bošnjaci su juče pokazalli da znaju da prepoznaju i da prave razliku između istinskog rada, truda I zalaganja za njihove interese i onih negativnih pojava u politici, koji nažalost postoje, kao što su demagogija I prazne priče. Čestitam svim kandidatima za većnike sa liste SDP-Husein Memić kao i nosiocu liste Huseinu Memiću na pobedi. Kao predsednik Gradskog odbora SDP-a za Novi Pazar moram da se zahvalim svim aktivistima,  članovima I svim onima koji podržvaju našu politiku I koji su juče doprineli pobedi SDP-a. U Novom Pazaru je ostvarena najveća razlika I to  od 3.500 glasova, koja je jedna ogromna razlika s obzirom na malu izlaznost I na to da je SDP prvi put učestvovala na izborima za BNV. Ovo je jasan pokazatelj da će u narednom periodu, odnosno na lokalnim izborima 2024.godine Sandžačka demokratska partija moći sama da formira vlast u Novom Pazaru, jer ako se uzme u obzir da  je jedina stranka u gradu, koja dobija glasove I građana bošnjačke i srpske nacionalnosti, onda će SDP imati apsolutnu većinu”, rekao je Đekić.

 

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO