Naslovna Featured Istaknuto ĐACIMA I UČITELJIMA STIŽE POMOĆ U proces nastave od 1. septembra uključiće...

ĐACIMA I UČITELJIMA STIŽE POMOĆ U proces nastave od 1. septembra uključiće se 1.000 do 2.000 studenata

djacima-i-uciteljima-stize-pomoc-u-proces-nastave-od-1-septembra-ukljucice-se-1000-do-2.000-studenata

Između 1.000 i 2.000 studenata završnih godina učiteljskih fakulteta uključiće se od 1. septembra u proces nastave kako bi, prema rečima dekana Učiteljskog fakulteta Danimira Mandića, pomagali učiteljima i đacima.

Mandić dodaje da će sistem ujedno rasteretiti roditelje koji su uz učitelje sa decom morali najviše da rade.

– Studenti završne godine i master studija imaju dovoljno kompetencija i mogu da pomažu deci i učiteljima da realizuju sadržaje na što bolji način, da imaju što više interakcije, a đaci što više smislenih zadataka koji će im razvijati kreativnost – rekao je Mandić povodom najave ministra prosvete da će volonteri biti zaduženi za izradu domaćih zadataka i predmete veština.

Mandić je podsetio da volontiranje postoji od početka vanrednog stanja na inicijativu Ministarstva, ali da će sada biti i sistemski zasnovano. Svi učiteljski fakulteti će, kako kaže, pozvati studente završnih godina da se prijave školskim upravama. Tako će se, dodaje, napraviti baza volontera koji će znanjem, trudom i kompetencijama pomoći deci da prebrode i krizu usled pandemije.

Prema njegovim rečima, dobra strana volonterskog rada je da će budućim učiteljima deo angažovanja biti priznat, što će steći iskustva i imati prednost zapošljavanja u institucijama u kojima su već volontirali. Njihova uloga sada će biti važna i za novi predmet digitalni svet, rekao je dekan i dodao da će pomoć biti od velikog značaja jer je teško da jedan učitelj koji ima i do 30 đaka svakome od njih posveti dovoljnu pažnju.

Podsetio je da se učitelji školuju i u Subotici, Somboru, Vršcu, Užicu, Vranju, Leposaviću, Novom Pazaru i Jagodini i da ih na završnoj godini i master programu ima između 3.000 i 4.000.

Izvor: Blic

Foto: Blic

Exit mobile version