Đaci u novopazaskom selu Bagri jubilej proslavljaju u rekonstrisanom školskom objektu

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac prisustvovao je otvaranju izdvojenog odeljenja OŠ “Halifa bin Zaid Al Nahjan u selu Bagri, koje je uz podršku Grada i resornog ministarstva potpuno rekonstrisano. Ovim povodom, školu je posetio i pomoćnik ministra prosvete Milutin Đurović, koji je istakao da deca u ovoj seoskoj školi sada imaju uslove za rad kakve imaju učenici najsavremenijih škola u Srbiji.
Gradonačelnik Nihat Biševac rekao je da kvalitetom i brzinom radova na objektu škole svi mogu biti zadovoljni.

„Školu u ovom momentu pohađa 55 učenika. Cilj lokalne samouprave jeste bio da ovim projektom đacima stvori jednake uslove kao i deci sa gradskog područja. Novac je obezbeđen iz gradskog budžeta isredstvima Ministarstva prosvete, jer ne odustajemo od ulaganja u znanje, koje je zapravo jedina proverena investicija u kvalitetnu budućnost. Pored ovog, u toku je realizacija niza projekata nastalih sa ciljem da unapredimo uslove obrazovanja naše dece u osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama“, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Biševac je podsetio da je u toku potpuna rekonstrukcija i dogradnja OŠ „Desanka Maksimović“. Projekat je, uz izgradnju fiskulturne sale, vredan preko pet milona eura. Pre dve godine investirano je u rekonstrukciju OŠ „Bratstvo“, u okviru koje je za učenike te, ali i svih drugih škola, izgrađen zatvoreni bazen.

„Prošle godine je jedna od najstarijih gradskih škola, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ dobila fiskulturnu salu. Sada đaci svih gradskih škola imaju adekvatne uslove za obavljanje nastave fizičkog vaspitanja i za rekreaciju“, kazao je gradonačelnik Biševac ističući da su svi projekti uspešno realizovani zahvaljujući dobroj saradnji sa Vladom Srbije i Ministarstvom prosvete.
Direktor OŠ „Halifa bin Zaid Al Nahjan“, Besim Adilović podeća da škola ove godine proslavlja 101. godišnjicu rada, čime rekonstrukcija izdvojenog odeljenja ima suštinski ali i simboličan značaj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO