U OŠ ”Bratstvo” vrše se završene pripreme za zakasneli početak neposredne nastave. Takvu nastavu od ponedeljka pohađaće učenici od prvog do četvrtog razreda, dok je za starije razrede planirana kombinovana nastava. Iako će radovi na rekonstrukciji, u delu škole biti nastavljeni, za novi početak opremljene su 22 učionice.

U završnim pripremama u renoviranom delu škole ovih dana angažovani su i prosvetni radnici, a o rasporedu nastave, koja počinje od ponedeljka, roditelji će sutra biti obavešteni.

”Mnogi nisu verovali, mislili su da je nemoguća misija, ali evo mi punom parom radimo uz pomoć radnika, ali i nastavnog osoblja, koji su ovih dana angažovani, kako bi smo spremo dočekali đake u ponedeljak. Njihova bezbednost nam je najbitnija”, izjavio je direktor OŠ ”Bratstvo” Dejan Kulundžić.

Učenici od 1. do 4. razreda imaće neposrednu nastavu, stariji razredi kombinovano, a s obzirom na nova pravila, (podeljena odeljenja, više grupa, više smena…) škola će biti otvorena od 7 sati ujutru do 19 i 30.

”Imamo 60 odeljenja, kad to podelimo po preporuci Ministarstva prosvete dobijamo 120 odeljenja. Napravićemo raspored i đaci će pre svega biti bezbedni. Sutra imamo sastanak sa nastavnicima i pomoćnim osobljem u školi da bi se sve mere obavile i pre svega, deca bila bezbedna”, rekao je Kulundžić.

Radovi na uređenju dela zgrade koji obuhvata fiskulturnu salu, aneksni deo sa četiri učionice i zatvoreni bazen, trebalo bi da budu završeni par meseci pre predviđenog roka, kako se očekuje, već u februaru.

S.Lj.