Divanefendić: U optužbama nema ni jedne istine

”Poslednjih dana svedoci smo sinhronizovane kampanje koja se vodi protiv gradonačelnika Novog Pazara, njegovih saradnika i zaposlenih u Gradskoj upravi, kazao je za RTV Novi Pazar načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić.

Iza takve kampanje, objašnjava Divanefendić, stoje određene grupe.

„Pre nekoliko dana  saopštenjem za javnost obratio se i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, a sada bi se i ja kao njegov saradnik I ispred zaposlenik osvrnuo na čini mi se na do sada neviđenu, nezabeleženu sihronizovanu kampanju koja se vodi protiv gradonačelnika Novog Pazara njegovih saradnika I zaposlenih u Gradskoj upravi, a sve sa ciljem da se trajno naruši funkcija gradonačelnika,  njegov lični ugled i posao svih ljudi u gradskoj upravi. Zaista vidimo da se ta kampanja odvija sihronizovano od strane određenih grupa I da se u javnosti prezentuje od strane pojedinaca. Ljudima koji su pomenuti polsednjih nedelja nije ostalo ništa drugo, nego da se za zaštitu svog ugleda, časti, posla i porodica obrate odgovarajućim državnim organima i podnesu krivične prijave. Oni su se nerado odlučili na ovaj korak , ali su uvrede i neistine dostigle gigantske razmere, nama je žao što je epilog ovakav. Vidimo da su u pitanju lica koja su upotrebljena od nekih trećih, jer kroz njihove nastupe jasno možemo da vidimo da teško možda i znaju o čemu pričaju i diskutuju. Kako drugačije objasniti, kad se ne pravi razlika između prihodne i rashodne strane, između preduzeća i razvojnog programa. Ili, kada se neki podaci postavljaju kao neka ekskluziva. Molim vas, kakav je ekskluzivan podatak nešto što se trajno nalazi na portalu grada, u šta svaki građanin ima uvid? Znamo svi da mediji, pojedinci, nevladine organizacije dostavljaju našim organima zahteve za pristup informacijama od javnog značaja. Sve su to podaci na koje mi odgovaramo, koji su javni, i nema potrebe da se smatra da je to, ne znam ni ja šta!”, rekao je Divanefendić.

Divanefendić je poručio građanima Novog Pazara da u svim optužujućim tvrdnjama nema ni jedne istine.

”Da ima samo jedan promil istine u tome, to se ne bi prezentovalo preko pojedinaca već verovatno ti nalagodavci sve to prezentovali na drugačiji način”, zaključio je načelnik Gradske uprave Novog Pazara Džemil Divanefendić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO