Divac omladinski fond u Prijepolju

Danas je, u prostorijama Medija centra u Beogradu, predstavljen novi projekat Fondacije Ana i Vlade Divac – “Divac omladinski fondovi”. Tom prilikom potpisani su i ugovori o saradnji sa partnerskim opštinama. Projekat predviđa osnivanje fondova namenjenih mladima u pet opština u Srbiji. Nakon obavljenih razgovora sa desetak opština, odlučeno je da se projekat sprovodi u opštinama Prijepolje, Vladičin Han, Vlasotince, Vršac i Kanjiža, sa čijim predstavnicima su potpisani ugovori o saradnji.

vlade-divac_1369162880_670x0

“Veoma mi je drago što smo uspeli da pronađemo pet opština u Srbiji koje su bile spremne da učestvuju u projektu Divac omladinskih fondovi i koje su pokazale da je potrebno i delima potkrepiti toliko često spominjanu brigu o mladima. Osim što će donirati novac, opštine će nam pomoći i u animiranju lokalne poslovne zajednice koja bi takođe trebalo da donira značajna sredstva.” – istakla je Ana Divac. Projekat “Divac omladinski fondovi” sprovodiće se u okviru programa “Građansko društvo za budućnost” Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji sprovodi Institut za održive zajednice (ISC).

“USAID sa ponosom podržava novi projekat Fondacije Ana i Vlade Divac, koji predstavlja investiciju u najveći nedovoljno iskorišćeni potencijal Srbije – mlade ljude.” – rekla je Suzan K. Fric, direktorka misije USAID-a u Srbiji. “Mladi će organizovati svoje aktivnosti, napraviti održive planove, prikupiti novac i kontrolisati korišćenje sredstava.” U narednom periodu, Fondacija Ana i Vlade Divac će u svakoj od izabranih opština formirati odbore koje će činiti po desetoro mladih starosti između 15 i 30 godina, koji će biti zaduženi da upravljaju omladinskim fondom svoje opštine. Svi izabrani članovi odbora, proći će obuke u upravljanju projektima, liderstvu i prikupljanju sredstva za nove projekte. Cilj je da, na kraju ovog programa, imamo mlade širom Srbije koji će biti sposobni da se samostalno vode projekte, kao i da održimo i širimo mrežu održivih projekata omladinskih fondova na druge opštine širom Srbije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO