Naslovna COVID 19 Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Najmanje hospitalizovanih do sada

Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Najmanje hospitalizovanih do sada

direktorka-kovid-bolnice-u-batajnici:-najmanje-hospitalizovanih-do-sada

BEOGRAD – Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je danas da je u toj bolnici trenutno najmanji broj hospitalizovanih do sada, a da je u najtežem stanju 30-godišnjak koji je na respiratoru.

“Ovo je najmanji broj hospitalizovanih ikada u našoj bolnici, od ovih 75 bolesnika 60 se nalazi u jedinicama poluintenzivnog lečenja, 15 u jedinicama intenzivnog lečenja, a intubirana su tri bolesnika”, kazala Adžić Vukičević za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Ona je rekla da većina pacijenata ne zna precizno gde se zarazila i dodala da niko od pacijenata koji sada leže u bolnici u Batajnici nije vakcinisan.

“Različitih su starosnih grupa i polova. Trenutno naš najteži pacijent je 1991. godište, ima samo 30 godina, i to je neko za koga smo se borili osam prethodnih dana da ga ne stavimo na respirator i to smo morali da uradimo u nedelju uveče, jer on više nije imao snage da diše”, navela je Adžić Vukičević.

Dodala je da je on bio zdrav, bez ijedne pridružene bolesti.

Kako je kazala, sve više pacijenata se žali na posledice kovida-19, a dnevno se na Klinici za pulomologiju pregleda od 50 do 70 ljudi.

“Javljaju se s različitim simptomima – kratak dah, osećaj nedostatka vazduha, izrazito zamaranje. Polovina njih je sa postkovid komplikacijama i najčešće vidjamo fibroze pluća, bolesnik posle kovida treba još dugo vremena da bude pod budnim okom pulmologa da mu se olakša disanje”, navela je Adžić Vukičević.

indeksonline.rs/Beta

Exit mobile version