Direktor Tehničke škole – Ako se Tomović vrati na posao, to će biti jako loša poruka svim roditeljima

Novi Pazar – Kada je ogorčena S.D. objelodanila da je godinama trpjela seksualno maltretiranje od strane profesora Tehničke škole i svog razrednog starješine Vukomira Tomovića, direktor, kolege kao i svi građani Novog Pazara ostali su u šoku, znajući ga, kako kažu, kao jednog finog čovjeka i nadasve dobrog radnika.

Dotičnoj S.D. u samom početku niko nije vjerovao, sve dok se nije dogodila eksurzija na kojoj su maske konačno pale. Par njenih prijatelja koji su vidjeli i čuli, kao i audio snimak na kome se jasno čuje gdje Vukomir Tomović traži od nje da skine odjeću sa sebe i da ga dodiruje, a koji je još u maju prošle godine dostavljen tužilaštvu, bili su dokazi koji su direktoru odriješili ruke da u početku suspenduje, a kasnije i otpusti profesora Tomovića.

Posjetili smo direktora Tehničke škole Nusreta Murtezića, koji nam je sa velikom dozom ogorčenja govorio o ovom nemilom događaju.

Da se sada situacija podigla na veći nivo, kao i da su sada svi koji su iole vezani za Tehničku školu, bilo da su to službenici ili roditelji ostalih učenika zatražili da slučaj dobije svoj epilog, nastavlja gospodin Murtezić. On dodaje da se iskreno nada da će sud proglasiti krivim dotičnog Tomovića i time dokazati da takvim ljudima nije mjesto za katedrom.

Pokušali smo kontaktirati optuženog Tomovića, ne bi li nam on ispričao svoju stranu priče, međutim javila se njegova supruga govoreći da on nije tu, kao i da nema broj njegovog mobilnog telefona.

“ Taj monstrum me je pipkao na silu, nudio mi je brak, a čak je jednom rekao da treba da se udam za rođaka njegove supruge kako bih mu bila bliža da bi mogao da me spopada” , rekla je ogorčena S. D., ne želeći pritom da izlazi pred kamere.

Građani u šoku I vidno ogorčeni. Pitaju se kako takvi ljudi mogu biti oslobođeni.

Odgovor Višeg tužilaštva čekamo. Širom otvorenih očiju pratićemo ovaj slučaj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO