Direktor muzeja Zabranjeni grad oduševljen Novim Pazarom

Gradonačelnik Nihat Biševac sastao se u Novom Pazaru sa direktorom pekinškog muzeja “Zabranjeni grad”, Vangom Ksudongom. Inače, muzej “Zabranjeni grad” jedan je od najvažnijih muzeja u Kini i svetu, koji sadrži skoro dva miliona eksponata, a godišnje ga posjeti oko 17 miliona turista.

Nihat Biševac i Vang Ksudong sastali su se u Novom Pazaru, a direktor muzeja “Zabranjeni grad” Vang Ksudong naš grad je posjetio na poziv potpredsednika Vlade, ministra Rasima Ljajića. Novi Pazar je inače jedini grad nakon prestonice u kojem je boravio direktor pekinškog muzeja “Zabranjeni grad”, Vang Ksudong u okviru posete Srbiji u kojoj ga je ugostio predsednik države Aleksandar Vučić.

Gost Novog Pazara bio oduševljen kulturno – historijskim spomenicima, tradicijom i kulturom, gostoprimstvom, prirodnim lepotama i narodom ovog grada. Razgovarali su o tome kako bi Novi Pazar mogao zauzeti značajno mesto na mapi kineskih turista. Sa poslovne strane, Ksudong je preneo svoja iskustva o načinima i tehnologijama koje oni koriste u digitalizaciji kulturnog nasleđa. 

Razmatrana je i razmena izložbenih postavki i eksponata sa muzejom “Zabranjeni grad” iz Pekinga koji broji preko 2 miliona eksponata, a koje godišnje vidi oko 17 miliona turista iz čitavog sveta.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO