Direktor Ekonomsko-trgovinske škole Sead Ljajić ponovo na udaru Agencije za borbu protiv korupcije

NOVI PAZAR – Nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije podnela protiv direktora Ekonomsko-trgovinske škole Seada Ljajića krivičnu prijavu, ponovo je pokrenut postupak protiv njega i izrečena po drugi put mera za razrešenje sa javne funkcije.

U Rešenju koje je donela, Agencija za borbu protiv korupcije navodi se sledeće: “UTVRDJUJE SE da je Sead Ljajić, direktor Ekonomsko-trgovinske škole Novi Pazar, postupio suprotno odredbama čl.27. i 32.st.1. Zakona o Agenciji protiv korupcije, na taj način što je zaključio Ugovor o radu 05.09.2016. godine sa Elvirom Hodžović, svojom rodjakom, na osnovu kojeg je imenovana zasnovala radni odnos u ovoj školi na radnom mestu nastavnika engleskog jezika i književnosti na određeno vreme, sa nepunim radnim vremenom, a da o sukobu interesa koji je u konkretnoj situaciji imao nije pismeno obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije”.

Direktor škole nije reagova na ovo već je neko u ime škole odgovorio da su oni 4 stepenu srodstva u pobočnoj liniji i da na osnovu toga nisu u bliskom srodstvu.
Ovim je Sead Ljajić postao jedini funkcioner u Srbiji koji ima dve preporuke za razrešenje sa javne funkcije. Tačnije, u oktobru 2016. godine je doneta prva mera za razrešenje sa javne funkcije nakon što je on zaposlio Murtezić Aladina i Aldinu (brat i sestra) decu tadašnjeg predsednika školskog odbora Murtezić Ismihane a što je u žalbenom postupku i potvrdjeno konačnom odlukom.

Agencija je 29. decembra 2017. godine podnela krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru protiv Seada Ljajića zbog postojanja osnova sumnje da je kao javni funkcioner izvršio krivično delo propisano članom 72. Zakona o Agenciji. Članom 72. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije propisana je kazna zatvora od šest meseci do pet godina za “funkcionera koji ne prijavi imovinu ili daje lažne podatke o imovini, u nameri da prikrije podatke o imovini”.

Rešenje je objavljeno na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije i u toku je žalbeni postupak protiv istog.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO