Naslovna Sandžak DIREKTOR ANADOLIJE ČETREŠ: Turska će odbraniti svoju demokratiju!

DIREKTOR ANADOLIJE ČETREŠ: Turska će odbraniti svoju demokratiju!

1

Novi Pazar – Sarajevo – Istanbul – Direktor Anadolije za Balkan Omer Ćetreš rekao je da turska ima mnogo prijatelja na Balkanu gostujući na televiziji Al Jazzera.

Četrš je rekao da ovaj pokušaj udara nikada neće doći do cilja i da turska nije banana država iz afrike.
“Svi smo svedoci da se turska proteklih godina digla na polju ekonomije i demokratije a ničija snaga nije dovoljna da to ugasi” .

Četreš je rekao da za Tursku vojni udari nisu novina i podsetio na prethodne godine kada su u vreme Erbakana bili pokušaji vojnih udara. On je rekao da su uvijek kada su se te stvari dešavale to škodilo ekonomiji.

Mi sada imamo pokušaj koji se dešava u 21 veku, u jednoj veoma razvijenoj zemlji i taj pokušaj ne može biti uspešan” rekao je Četreš

Četreš je rekao da postoje ljudi koji su uperili oružije prema svom narodu i da takva opcija ne može biti uspešna.
“Predsednik se obratio narodu i pozvao ga da izadje na ulice i da brani demokratiju” objasnio je Četreš.

Direktor Anadolije pojasnio je da je dobro što u vojsci ne postoji organizovani puč na nivou kompletne vojske i rekao da se radi o frakciji koja je još ranije pokušala preko sudstva da izvrši puč u Turskoj.

1 KOMENTAR

  1. Kako će Turska odbraniti ono što nema. Demokratija je misaona imenica u Erdoganovoj Turskoj. Novinari u zatvoru, verbalni delikt na sceni, oružana borba protiv nacionalnih manjina, radikalizacija religije…. Gde se tu vidi ta Demokratija?

Comments are closed.

Exit mobile version