Dinamo daje 150.000 evra za klinca iz Novog Pazara!

10617

Zagrebački Dinamo ozbiljan u nameri da dovede 14-godišnjeg Semina Goruždića za 150.000 evra! Našli i posao za njegove roditelje u Zagrebu.

Dinamo iz Zagreba je postao najmoćniji klub u regionu zahvaljujući neverovatnim transferima poslednjih godina, koji je zaradio veliki novac.

Ali, Zagrepčani imaju i dobar skauting na Balkanu o čemu svedoči i vest koju je objavio današnji beogradski “Sport”.

Naime, Dinamo je veoma zainteresvan za Semina Goruždića (rođen 2002. godine) koji pohađa fudbalsku akademiju “As” iz Novog Pazara i o kojem se u tom gradu pričaju bajke.

Prema informacijama “Sporta”, predstavnici mlađih kategorija Dinama već nedelju dana pregovaraju sa vlasnikom te fudbalske akademije, ali i Seminovim roditeljima, da ga dovedu u Zagreb, navodno, za čak 150.000 evra, što je novac koji se izdvaja i za seniorske fudbalere!

“Suma koju su ponudili Zagrepčani je za naše uslove enormna. Međutim, za Semina je zainteresovano još nekoliko klubova, među kojima su i Crvena zvezda, Partizan, Sarajevo, Čukarički. Procenićemo šta je najbolje za dete u ovom trenutku”, kaže prvi čovek Akademije Adem Preljević.

Dodaje da se čeka i pristanak roditeljima, kojima su iz Dinama obećali i posao u Zagrebu.

“Ne sumnjam da bi Semin u dresu Dinama nastavio da pruža igre iz prošlosezonskog takmičenja u kojem je briljirao u konkurenciji godinu dana starijih od sebe. Dugo sam u fudbalu, ali ovakvog dečaka još nisam video – lucidnost u igri, osećaj za gol… Ima sve što je potrebno za dečaka njegovog uzrasta”, kaže Preljević.

Semin Goruždić nije jedini dečak iz ove škole za koga su zainteresovani veliki klubovi. Samed Baždar (2004. godište) bio je na probi u Fenerbahčeu i u istanbulskom klubu su prezadovoljni onim što su videli. Izvesno je da će ovaj talentovani Pazarac otići u Fenerbahče, odnosno preseliti u Istanbul sa svojim roditeljima.

izvor: mondo