Naslovna HRONIKA Dileri se najčešće se po izlasku iz zatvora vrate tim delima

Dileri se najčešće se po izlasku iz zatvora vrate tim delima

dileri-se-najcesce-se-po-izlasku-iz-zatvora-vrate-tim-delima

MUP BEOGRAD – Nebojša Đurasović iz Udruženja Prevent izjavio je danas da zatvor, kao jedna vaspitna ustanova, ne ispunjava svoj zadatak jer se 70 odsto onih koji budu u zatvoru zbog preprodaje droge, vrati istim tim delima nakon izlaska iz zatvora.

Kako je rekao za Tanjug, nekad je razlog za bavljenje tim poslom samo novac, a nekad i konzumacija.

Đurasović napominje da postoji gomila i stranih i domaćih serija koje popularizuju korišćenje prihoaktivne supstance i koje potenciraju eksperimentisanje, mešanje droga i dodao da oni korisnici koji eksperimentišu sa novim psihoaktivnim supstancama ne znaju šta koriste.

“UN komisija za droge u Beču je prilično političko telo i donose se odluke na vrlo visokom nivou, nešto što se u toku cele godine na polju droga pregovara između država bude usvojena. To je jedno mesto gde se tumači slovo po slovo, da se usaglase one države koje su najliberalnije na polju droga na svetu sa onim državama koje su konzervativnije i gde postoji drakonska kazna kao što su ubistvo, sečenje ruke i slično”, rekao je on.

Navodi da se ove godine priča o humanijem pristupu korisnicima droga, i kao značajnim istakao je sporedne gogađaje gde organizacije civilnog društva razgovaraju međusobno i sa predsatvnicima ovih institucija, gde dolazi do saradnje i razumevanja.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version