Naslovna Featured Istaknuto Dijalog kafe o ekološkoj kulturi

Dijalog kafe o ekološkoj kulturi

dijalog-kafe-o-ekoloskoj-kulturi

”Ekološka kultura – izazovi i rešenja” bila je tema dijalog kafea u Centru Duga. O ovoj važnoj temi, u cilju podizanja ekološke svesti i razmene iskustava sa drugim lokalnim zadenicama, govorili su predstavnici Grada Novog Pazara i nevladinog sektora.

”Iz Dijalog kafea Novi Pazar danas razgovaramo o ekologiji. Osim što ćemo pričati o ekološkoj kulturi pomenućemo i one kapitalne projekte značajne za grad, za koje smatramo da će doprineti rešavanju ekoloških problema”, izjavila je direktorka Centra Duga, Fatima Durović.

S obzirom da se u poslednje vreme, u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine u Novom Pazaru realizuju kapitalni projekti u oblasti ekologije, razmena iskustava o ovoj temi, kao i primeri dobre prakse su od velikog značaja – ocenio je zamenik gradonačelnika Novog Pazara Igor Novović.

”Naše odeljenje u Gradskoj upravi takođe sprovodi mere kako bi se ta ekološka situacija promenila, kako bismo uticali na svest naših sugrađana i  kako bismo pakazali da je danas jako bitno čuvati životnu sredinu i ne zagađivati je, jer to je nešto što ostaje nama i što neće otići odavde. Nastavićemo i u narednom periodu da sarađujemo sa svim relevantnim institucijama i na teritoriji Republike Srbije”, rekao je Novović. Najavio je da će se raditi i veći projekti, sa kojima će lokalna samouprava konkurisati kod evropskih fondova.

I ova sesija dijalog kafea održana je u okviru projekta koji podržava Evropska Unija, Savet Evrope i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a realizuje ga Grad Novi Pazar i Centar Duga.

S.Lj.

Podeli

Exit mobile version