Naslovna Featured Istaknuto “Digitalna transformacija bibliotečkog rada i digitalizacija rukopisne građe” projekat u realizaciji muzeja...

“Digitalna transformacija bibliotečkog rada i digitalizacija rukopisne građe” projekat u realizaciji muzeja “Ras

“digitalna-transformacija-biblioteckog-rada-i-digitalizacija-rukopisne-gradje”-projekat-u-realizaciji-muzeja-“ras

 Muzej “Ras” uz podršku Ministrastva kulture i informisanja organizuje niz edukativnih radionica pod nazivom “Digitalna transformacija bibliotečkog rada i digitalizacija rukopisne građe”.

Na današnjem otvaranju prve radionice ovog veoma važanog projekta koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja,a  koja je bila veoma posećena, govorili su stručnjaci iz Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković” Doc. dr Adam Sofronijević i dr Aleksandra Trtovac. Dirktor novopazarskog muzeja “Ras” Fuad Baćićanin izrazio je zadovoljstvo što su ova dva vrsna stručnjaka danas prenela svoje znanje prisutnima.

“Veliko je zadovoljstvo biti u Novom Pazaru i pričati o digitalizaciji u kulturi i to je veoma važna tema”, kazao je Doc. dr Adam Sofronijević. On je istakao da  našim institucijama  kulture predstoji digitalna transformacija i da je to veliki zadatak na kome će se raditi u budućnosti, a da  je muzej “Ras” iz Novog Pazara institucija koja prednjači u ovom segmentu u ovom delu Srbije.

Dr Aleksandra Trtovac iz Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković” iz Beograda je istakla da su ovakve radionice važne, ne samo za stručne radnike biblioteka i muzeja, već i za studente i  lokalno stanovništvo zato što i šira lokalna zajednica može da učestvuje u procesima digitalizacije i da imaju veliku korist od onoga što je digitalizovano. Na radionicama sa temama iz pomenutih oblasti koje će se realizovati tokom ovog i sledećeg meseca, predavanja će održati i stručanjaci iz Novog Pazara.

B.V.

Podeli

Exit mobile version