Dezinfekcija ulaza u svm stambenim zgradama

Gradska uprava je nakon dezinfekcije ulica prešla i na dezinfekciju svih ulaza u stambenim zgradama. Kako je istakao pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj  na ovaj način žele da zaštite sve građane od širenja korona virusa.

U cilju zaštite svih građana Novog Pazara Gradska uprava je nakon dezinfekcije ulica krenula i sa dezinfekcijom ulaza stambenih zgrada kako bi se, svi stanari koji koriste zajedniče ulaze, osećali što sigurnije i bezbednije.

„Ovu akciju realizujemo sa upravnicima stambenih zgrada, koji su prethodno preuzeli aparate za dezinfekciju kao i sredstva koje je Grad finansirao. Ovo je samo nastavak naše dobre saradnje koju smo imali svih ovih godina. Takođe, želim da istaknem da će Grad pružiti maksimum da se situacija u gradu poboljša što se tiče virusa korona„, kazao je pomoćnik gradonačelnika Ensar Škrijelj.

„Mi smo jutros imali poziv od lokalne samouprave gde su nam dodeljena sredstava i pumpe za dezinfekciju zajedničkih površina. Ovo će mnogo značiti za stanare, kao sigurnost da se ne bi širila ova pandemija“, istakao je  upravnik stambene zajednice na Jaliji Denis Nokić.

„Kao što vidite ulaz nam je okrečen i sređen. Hvala Gradskoj upravi. Za šta god smo im se obratili oni su nam izašli u susret. A sredstva i aparat za dezinfekciju mnogo će doprineti da se ova zaraza ne širi“, kazao je zamenik uprave zgrade u Sivom domu Emir Kolašinac.

„dezinfekcija je nešto najbitnije kod ulaza u stambene zgrade. Moraju se dezinfikovati, brave, vrata, gelenderi sve što stanari koriste pri ulasku u zgradu. Mi bar jednom nedeljno to radimo, jer niko nije siguran kako se ova zaraza prenosi. Ovo je jedan od načina kako bi zaštitili naše stanare. A saradnja sa Gradskom upravom je i više nego odlična, istakao je predsednik stambene zajednice A,  ulaz 13 i 15 Aleksandar Avramović.

Škrijelj je takođe apelovao na sve upravnike zgrada koji nisu podigli aparat i sredstva za dezinfekciju da dođu u gradsku upravu i preuzmu iste.

A. Ademović

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO