Naslovna Sport Deveti biciklistički maraton kroz Tutin

Deveti biciklistički maraton kroz Tutin

0
deveti-biciklisticki-maraton-kroz-tutin

TURIN – Trasa ovogodišnjeg, devetog po redu biciklističkog MTB Čiker maratona „- Biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru“ prolazi i kroz Tutin.

Predsednik opštine Tutin Salih Hot zajedno sa svojim saradnicima obišao je učesnike maratona među kojima je bilo učesnika iz te opštine i poželeo im sreću.

„Uvek smo izuzetno zadovoljni prijemom u Tutinu, kao i odzivom učesnika. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, ovogodišnji maraton održava se samo na teritoriji Srbije, iako smo prošle godine pored Crne Gore imali u planu i učešće Bosne i Hercegovine. Nadamo da ćemo naredne godine taj plan realizovati. Manifestacija ima međunarodni karakter i učinićemo sve da tako ostane“, kazao je Radoslav Golubović, predsednik biciklističkog kluba „Čiker“ iz Kraljeva.

Prema rečima Harisa Gegića, direktora Regionalne turističke organizacije, trka u Tutinu realizuje se u saradnji sa lokalnim samoupravama Novog Pazara, Tutina i Sjenice, lokalnim turističkim organizacijama i domaćim biciklistima i to nakon dvogodišnje pauze.

„Uvodimo cikloturizam kao nešto novo na ovom području, uz promociju prirodnih lepota i kulturnog nasleđa, ali i prezentaciju druženja i avanturističkog duha“, kazao je Gegić.

Prvi “MTB Čiker maraton” organizovan je 2011. godine, kao najbolji projekat prekogranične saradnje, koji je podržala Evropska Unija.

Ovogodišnja manifestacija, kako je najavljeno, broji oko 80 učesnika.

indeksonline.rs

Exit mobile version