Devenport otvorio vrtić u Tutinu

Tutin – Šef delegacije EU u Srbiji i predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević otvorili su juče novosagrađeni vrtić u ovome gradu. Projekat su finansirali EU PROGRESS vlada švajcarske i opština Tutin. Vrtić “Poletarac” površine je 650 metara kvadratnih dok je ova donacija vredna 300.000e.

vrtich tutin

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izrazio je nadu da će ovaj vrtić biti srećni dom generacijam i generacijama dece.
“kada pogledam koliko mladih ljudi živi u Tutinu mogu da kažem da je vaša opština zaista bogata sa ljudskim potencijalima. Nadam se da će vrtić koji je EU renovirala i opremila zajedno sa partnerima predstavljati naš skorman doprinos i ulaganje u vaše potencijale koji će porasti i sutra postati zdravi srećni i obrazovani građani” zaključio je Devenport.

Sinan Derdemez direktor predškolske ustanove ovom prilikom kazao je da će vrtić primati onko 80 -100 dece u zavisnosti od uzrasta.
“Ovaj novi vrtić zajedno sa već postojećim koji imamo pruža priliku deci da se od ranog detinstva uključe u sistem predškolskog vaspitanja. Što čini temelj ukupnog vaspitnog obzovanja dece i mladih”

Predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević ovom prilikom zahvalio se u ime lokalne samouprave donatorima ovoga projekta i naglasio da je lokalna zajednica želela sva sredstva da usmeri u oblast obrazovanja.
“Kao što vam je poznato sa 100 kvadrata vrtića koliko smo imali u prethodnom periodu nismo postizali sve, ali smo udvostručili investicije i dobili 2000 kvadrata”.

Na kraju programa uručene su zahvalnice donatorima ovog projekta koji je vredan preko 300.000 evra dok su deca vrtića priredila prigodan zabavni program.

izvor.Sandžakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO