Naslovna Sandžak Tutin Devenport otvorio vrtić u Tutinu

Devenport otvorio vrtić u Tutinu

Tutin – Šef delegacije EU u Srbiji i predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević otvorili su juče novosagrađeni vrtić u ovome gradu. Projekat su finansirali EU PROGRESS vlada švajcarske i opština Tutin. Vrtić “Poletarac” površine je 650 metara kvadratnih dok je ova donacija vredna 300.000e.

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izrazio je nadu da će ovaj vrtić biti srećni dom generacijam i generacijama dece.
“kada pogledam koliko mladih ljudi živi u Tutinu mogu da kažem da je vaša opština zaista bogata sa ljudskim potencijalima. Nadam se da će vrtić koji je EU renovirala i opremila zajedno sa partnerima predstavljati naš skorman doprinos i ulaganje u vaše potencijale koji će porasti i sutra postati zdravi srećni i obrazovani građani” zaključio je Devenport.

Sinan Derdemez direktor predškolske ustanove ovom prilikom kazao je da će vrtić primati onko 80 -100 dece u zavisnosti od uzrasta.
“Ovaj novi vrtić zajedno sa već postojećim koji imamo pruža priliku deci da se od ranog detinstva uključe u sistem predškolskog vaspitanja. Što čini temelj ukupnog vaspitnog obzovanja dece i mladih”

Predsednik opštine Tutin Šemsudin Kučević ovom prilikom zahvalio se u ime lokalne samouprave donatorima ovoga projekta i naglasio da je lokalna zajednica želela sva sredstva da usmeri u oblast obrazovanja.
“Kao što vam je poznato sa 100 kvadrata vrtića koliko smo imali u prethodnom periodu nismo postizali sve, ali smo udvostručili investicije i dobili 2000 kvadrata”.

Na kraju programa uručene su zahvalnice donatorima ovog projekta koji je vredan preko 300.000 evra dok su deca vrtića priredila prigodan zabavni program.

izvor.Sandžakhaber

Posting....
Exit mobile version