DETALJI PUCNJAVE U NOVOM PAZARU! Šta se desilo i zašto su inspektori suspendovani?

NOVI PAZAR – Inspektori novopazarske policije Emir H. i Edib G. koji su juče, nakon poslednjeg oružanog obračuna u tom gradu suspendovani s posla “zbog povrede radnih dužnosti”, prema nezvaničnim saznanjima portala Nova.rs, upozoravali su svoje nadređene da može doći do pucnjave. Oni su navodno nekoliko dana ranije upozorili na muškarca, koji je takođe na javnom mestu pretio pištoljem N. B., a koji je prekjuče upucan, ali ga je, prema navodima našeg izvora, tužilac, nakon saslušanja, pustio na slobodu.

Sagovornik našeg portala iz novopazarske policije tvrdi da su oba oružana obračuna, koja su u samo tri dana potresla Novi Pazar, mogla biti sprečena, da je osumnjičeni Novopazarac ostao u pritvoru dva dana ranije.

“Taj muškarac je u sredu 16. decembra uleteo u put kafić, besan što je neko parkirao automobil pred njegovom kućom. Ušao je u lokal i bez realnog povoda krenuo da maše pištoljem pred prepunim lokalnom, gde je bilo i dece i žena. Vređao je prisutne, vikao da će sve da ih polupa, a potom škljocnuo pištoljem, kada je nastala opšta pometnja u lokalu”, objašnjava naš izvor.

Potom je, kaže, neko pozvao policiju.

“Taj muškarac je poznat kao izvršilac više krivičnih dela, i policajci su insistirali da se on zadrži jer može doći do eskalacije sukoba. Muškarac koji je mahao pištoljem je sam došao u policiju da da izjavu. Međutim, tužilac je odbio da traži od suda da mu se odredi pritvor, jer po njegovom mišljenju nije bilo elemenata krivičnog dela. Da je odredio zadržavanje, u Novom Pazaru ne bi se dogodila ni prva, a ni druga pucnjava”, objašnjava izvor iz novopazarske policije.

Kako dalje navodi, suspendovani inspektori desetak minuta pre druge pucnjave sedeli su u kafiću sa Nihadom B.

“Napadač je sačekao da njih dvojica izađu, a nekoliko minuta kasnije krenuo je da izlazi i Nihad B. Pucač je izašao i krenuo da puca na Nihada kada su dva inspektora potrčala nazad. Trčeći su obavestili kolege da sve raspoložive snage pošalju na lokaciju gde se dogodila pucnjava. Stigli su, žrtvu su ubacili u interventno vozilo koje je u međuvremenu stiglo, i krenuli su da obezbeđuju mesto zločina. Na lice mesta ubrzo je stigao i zamenik Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru Edis Arifović”, kaže izvor iz policije.

Kako dalje objašnjava, zamenik tužioca je krenuo da vređa dva inspektora, i praktično ih je oterao sa lica mesta.

“Vikao je mrš odavde, vi sedite sa kriminalcima”, kaže izvor i dodaje da su se inspektori na naređenje načelnika PU Novi Pazar sklonili sa lica mesta.

Navodno, u prijavi koju su podneli protiv dvojice inspektora stoji da su oni udaljeni sa posla zbog toga što su sedeli sa licem iz kriminogene sredine, i zbog toga što su ušli u verbalni, i, kako stoji, za malo fizički sukob sa tužiocem.

Istovremeno, pitanje zbog čega niko nije reagovao na njihova upozorenja da može doći do oružanog obračuna, ostalo je bez odgovora.

nova.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO