Naslovna HRONIKA Detalji nesreće koja je zavila Bosnu u crno, samim čudom je preživeo!

Detalji nesreće koja je zavila Bosnu u crno, samim čudom je preživeo!

detalji-nesrece-koja-je-zavila-bosnu-u-crno,-samim-cudom-je-preziveo!

Na mesto nesreće su stigla i vozila koja će odvesti beživotna tela četiri devojke i četiri mladića koji su imali između 18 i 19 godina.

Na kružnom toku u Posušju kod skretanja za Tribistovo na bilbordu je simbolično upaljeno osam sveća čime je odata počast preminulima, a zastave su spuštene na pola koplja.

Izrazi saučešća stižu iz svih krajeva BiH, ali i iz regiona. Član Predsjedništva BiH Željko Komšić zatražio je od Veća ministara da se proglasi Dan žalosti u celoj državi.

Kako nezvanično saznajemo od meštana, u kući je bila i deveta osoba, ali je taj mladić nekoliko sati iza ponoći otišao s proslave Nove godine jer je rano ujutru morao ići na posao na skijalištu Blidinje.

Njega je navodno odvezao jedan od mladića koji se potom vratio u kuću gde je preminuo.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, ali zvaničan uzrok smrti biće poznat nakon uviđaja i obdukcije tela. Osmoro preminulih osoba pronašle su ljudi iz susedne vikendice.

– U susednoj vikendici bile su takođe mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primetili da niko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju – izjavio je komesar MUP-a ZHK Milan Galić.

Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom, ali nije mogao dati više detalja.

Uviđaj je u toku, a policija će nakon njega objaviti nove informacije.

Izvor:  Alo.rs/Novosti online/A.J.

Foto: Printscreen/Youtube

Exit mobile version