Desant na Prijepolje: BDZS, SDA, DPS i SNS pokušavaju da sruše vlast!

Prijepolje – Nezadovoljan svojim djelovanjem u Prijepolju, predsjednik SDA Sulejman Ugljanin najavio da će lično on koordinirati rušenje vlasti u Prijepolju.

Kako saznajemo od odborničkog kluba SDA u Prijepolju, Sulejman Ugljanin je uputio i zvanični dopis odboru SDA u Prijepolju u kome od njih traži da uskrate podršku vladajućoj većini i uđu u prekompoziciju vlasti. Međutim, na sjednici se desilo da je svih 6 odbornika glasalo za prijedlog vladajuće koalicije okupljenje oko SDP.

Porparol SDA Sandžaka kaže da su ovo posljednje odluke koje je donijela vladajuća većina u Prijepolju.

Nije teško zaključiti da centrala SDA više nema kontrolu nad odborom u Prijepolju. Dr. Sadovic iz DPS-a u Prijepolju je potvrdio da odbornici nisu lojalni Sulejmanu Ugljaninu. DR. Sadovic kaze da stranka Rasima Ljajica nije dobro ni za Prijepolje ni za Sandžak i da ova vlast treba da se smijeni. Oni će za dobrobit Prijepolja podržati SNS.

Odbornici SDA koji su odbili Ugljaninovo naređenje su Ibro Fazlić, Halid Hadžijakupović, Safet Planić, Medina Rovčanin, Selma Džinović i Selim Zigović.

To je potvrdio i predsjednik Demokratske partije Sandžaka (DPS) Zulkefil Bato Sadović koji potvrdio da odbornici SDA nisu uvijek lojalni svom lideru Sulejmanu Ugljaninu.

Iz BDZ Sandžaka porucuju da su otvoreni za razgovore sa svim politickim strankama.

Podsjećamo, u prijepoljskoj skupštini SDP ima 13, DPS 8, SDA 6, BDZ 5 odbornika, dok su 2 nezavisna bošnjačka odbornika naklonjena SDP-u.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO