Srijeda, 6 Jula, 2022
NaslovnaSandžakPrijepoljeDesant na Prijepolje: BDZS, SDA, DPS i SNS pokušavaju da sruše vlast!

Desant na Prijepolje: BDZS, SDA, DPS i SNS pokušavaju da sruše vlast!

Prijepolje – Nezadovoljan svojim djelovanjem u Prijepolju, predsjednik SDA Sulejman Ugljanin najavio da će lično on koordinirati rušenje vlasti u Prijepolju.

Kako saznajemo od odborničkog kluba SDA u Prijepolju, Sulejman Ugljanin je uputio i zvanični dopis odboru SDA u Prijepolju u kome od njih traži da uskrate podršku vladajućoj većini i uđu u prekompoziciju vlasti. Međutim, na sjednici se desilo da je svih 6 odbornika glasalo za prijedlog vladajuće koalicije okupljenje oko SDP.

Porparol SDA Sandžaka kaže da su ovo posljednje odluke koje je donijela vladajuća većina u Prijepolju.

Nije teško zaključiti da centrala SDA više nema kontrolu nad odborom u Prijepolju. Dr. Sadovic iz DPS-a u Prijepolju je potvrdio da odbornici nisu lojalni Sulejmanu Ugljaninu. DR. Sadovic kaze da stranka Rasima Ljajica nije dobro ni za Prijepolje ni za Sandžak i da ova vlast treba da se smijeni. Oni će za dobrobit Prijepolja podržati SNS.

Odbornici SDA koji su odbili Ugljaninovo naređenje su Ibro Fazlić, Halid Hadžijakupović, Safet Planić, Medina Rovčanin, Selma Džinović i Selim Zigović.

To je potvrdio i predsjednik Demokratske partije Sandžaka (DPS) Zulkefil Bato Sadović koji potvrdio da odbornici SDA nisu uvijek lojalni svom lideru Sulejmanu Ugljaninu.

Iz BDZ Sandžaka porucuju da su otvoreni za razgovore sa svim politickim strankama.

Podsjećamo, u prijepoljskoj skupštini SDP ima 13, DPS 8, SDA 6, BDZ 5 odbornika, dok su 2 nezavisna bošnjačka odbornika naklonjena SDP-u.

RELATED ARTICLES

3 KOMENTARA

  1. Кака је то спортски центар Пендик а у Новом Пазару.
    Ако су вам га направили Турци, онда и да разуме. Али ви сигурно нисте Турци, а пупчана врпца вам везана за Турке. Кава је то психологија и ако хоћете какав вам је поглед у будућност.

    Па бићемо у једној држави, Србија и Турска, кад будемо у ЕУ, а ви их промовишете ?

    Нема вам бог да здраву памет.

  2. Ovo sta pisete je sramno. Taj isti Dr. Sadovic se ne pita nista ni u svojoj partiji a ne u Prijepolju. On od Lutke ne sme da mrdne. A filozofira mi tu sve i svasta. Svaka mu cast kao lekaru i hirurgu, ali kao politicar mora jos da uci. Njihovi odbornici podrzavaju SNS zbog tzv. “crnog granita(kamena)” u Ivanju, a znate li u ciju korist? Tako da samo pricaju napamet i bez pokrica. Trenutno u Prijepolju vlada ZDRAVA koalicija. I ko kaze da se u Prijepolju nista ne radi taj sigurno nije iz Prijepolja… Nek otovre malo oci.

  3. DPS se prvo nudila DS-u,pa potom Cedi Jovanovicu,pa Mladjanu Dinkicu,sad SNS-u.Propadne svako ko prihvati njihovi podrsku,zato Vucicu,razmisli tri puta.

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO