Ðerlek: Stiglo nam je deset novih respiratora (VIDEO)

NOVI PAZAR – U Novom Pazaru je u poslednja tri dana zabeležen blagi pad broja zaraženih virusom korona, izjavio je danas koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Ðerlek i istakao da je u tu zdravstvenu ustanovu stiglo deset novih respiratora.

“Respiratori su već stigli i trenutno se istovaraju iz kamiona”, rekao je on za televiziju Prva i dodao da će sada imati ukupno 28 respiratora.

Istakao je da su Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić uložili više od 20 miliona u poslednjih pet godina i da je Opšta bolnica u Novom Pazaru jedna od najopremljenih u Srbiji.

“Imamo najbolju opremu u Srbiji i spremni smo da prihvatimo odgovornost da budemo regionalna kovid bolnica koja će sigurno pobediti koronu i spasiti živote u Novom Pazaru”, rekao je Ðerlek.

Podsetio je da su im u pomoć stigli i zdravstveni radnici iz drugih krajeva Srbije i precizirao da trenutno imaju 35 zdravstvenih radnika.

“Sa njihovim entuzijazmom i entuzijazmom naših radnika i ljudi u gradu koji su danas ceo dan dolazili i donosili vodu, šta god treba…skočio je ceo grad, cela Srbija tako da je ova bolnica spremna i sigurno će odgovoriti zadatku koji nije nimalo lak”, rekao je Ðerlek.

Naveo je da su dezinformacije sastavni deo život i dodao da pojedini koriste ovu “opasnu” situaciju da je politizuju.

“Imamo sve kapacitete, država je uz nas, dijaspora, građani Novog Pazara. Zaista dobijam pozitivnu energiju koja uliva nadu da ćemo se izboriti i ubeđen sam da ćemo pobediti ovo zlo”, zaključio je Ðerlek.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO