Naslovna Sandžak Đerlek – Nećemo učestvovati kao partija, izbore treba prepustiti onima koji se...

Đerlek – Nećemo učestvovati kao partija, izbore treba prepustiti onima koji se bave jezikom i obrazovanjem

Novi Pazar – Predsednik Sandžačke narodne partije (SNP) Mirsad Đerlek rekao je danas da ova stranka neće podržati ni jednu od bošnjačkih lista koje bi trebalo da učetvuju na izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina.

On je na konferenciji za novinare rekao da ovi izbori treba da se prepuste ljudima od struke, onima koji se pre svega bave jezikom i obrazovanjem.

Ovo što trenutno vidimo je više mešavina političko- verskih izbora, nego izbora za nacionalne savete. Političari i verski lideri ne reba da se mešaju u rad nacionalnih saveta, jer prosto ne znaju dovoljno o stvarima koje su u nadležnosti ovog organa. Taj posao treba prepustiti stručnim ljudima, čiji će rad biti autonoman “, rekao je Đerlek.

On je dodao da će njegova stranka podržati jedino listu stručnih ljudi, ukoliko se takva pojavi do izbora za nacionalne savete, 26. oktobra.

“Na žalost, političari i verski lideri u ovom trenutku nisu pokazali ni malo ozbiljnosti da se svi Bošnjaci okupe na jednom mestu, već su pokazali sebičnost i oholost koja nas tera u ekonomsku, politički i svaku drugu propast”, rekao je Đerlek.

On je dodao da pojedinci pokušavaju ovu regiju da vrate u politiku devedesetih godina, koja je skupo plaćena zatvorima, batinanjem i migracijom stanovništva.

Sulejman Ugljanin je šest godina bio ministar i ćutao je kao zaliven, a sada se probudio u priča ono što je pričao i pre 25 godina. Pokušava da prevari sopstveni narod na isti način ponovo, ali sam siguran da je nova generacija Bošnjaka politički zrelija, da razmišlja o svojoj deci”, rekao je Đerlek.

On je dodao da se Ugljanin setio jedinstva Islamske zajednice u trenutku kada su najavljeni izbori za nacionalne savete, iako je sam učestvovao u razbijanju iste.

“Sada imamo paradoks da se Ugljanin i Muamer Zukorlić udružuju, spasavaju jedan drugog, a to što su podelili džematlije nikom ništa. Islamska zajednica treba da bude stub očuvanja Bošnjaka na ovim prostorima, a ne materijal za izbornu kampanju”, rekao je Đerlek.

izvor: Radio sto plus

Exit mobile version