Đerlek: Gojkovićeva da oduzme imunitet Ugljaninu!

NOVI PAZAR – Predsednik Sandžačke narodne partije (SNP) Mirsad Đerlek zatražio je danas od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da oduzme imunitet Sulejmanu Ugljaninu.

On je na press konferenciji u prostorijama svoje partije u Novom Pazaru rekao da Ugljanin svojim izjavama već 25 godina šteti Bošnjacima i svima koji žive u ovom delu Srbije.

“Zbog Ugljaninove retorike i raspirivanja mržnje izgubili smo 25 godina i ne smemo dozvoliti da i dalje zbog njega gubimo vreme. Ubeđen sam da on korača ka političkoj penziji što je najveći dobitak za Bošnjake i Sandžak”, rekao je Đerlek.

Lider SNP zatražio je i od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da Ugljaninu oduzme imunitet kako bi mogao da odgovara za svoja dela.

“Pojedinci smatraju Sandžak svojim ličnim feudom i mislim da je krajnje vreme da država punim kapacitetom bude prisutna u Sandžaku i da svi oni koji prave probleme na ovom suverenom delu Srbije snose odgovornost”, kazao je Đerlek.

On je dodao da najviše štete zbog Ugljaninovih izjava mogu imati studenti, pacijenti i privrednici bošnjačke nacionalnosti koji studiraju, leče se ili posluju širom Srbije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO