Naslovna Featured Istaknuto Derdemez: Podrška Vučiću zbog prosperiteta i napretka Tutina

Derdemez: Podrška Vučiću zbog prosperiteta i napretka Tutina

„Svi u Tutinu trebaju glasati za Aleksandra Vučića, mi ćemo to svakako učiniti jer je to i odluka našeg lidera Rasima Ljajića. Ljajić je neko ko je takvu odluku donio ne zbog ličnih, već zbog opštih interesa naroda u Sandžaku“, rekao je predsjednik opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije u Tutinu Safet Derdemez pozivajući birače da za Vučića glasaju kako bi postao predsjednik svih građana.

“Mi svi iz Tutina treba da podržimo jednog kandidata, čovjeka koji će biti predsjednik svih građana Srbije. Čovjeka kojeg podržava i istok i zapad, sve zajednice i veliki dio stanovnika ove zemlje. Vučića je podržao i naš lider Rasim Ljajić, on takvu odluku nije donio na brzinu. Takvu odluku donio je, ne zbog ličnih, već zbog opštih interesa naroda u Sandžaku”, rekao je Derdemez.

Tutincima su najpotrebnija radna mjesta. Auto-put čiju je izgradnju Vučić obećao preko Pešteri garant je novih investicija i radnih mjesta.

“Ne glasamo mi za Vučića zato što otvara fabrike i nova radna mjesta po Srbiji. Mi za njega glasamo jer je dosljedan političar, ne daje lako obećanja a kada ih da on ih i ispuni. Primjer datih obećanja je Novi Pazar. Obećao je i auto-put kroz Pešter, a nama to znači i sigurne nove investicije i radna mjesta”, kazao je Derdemez.

Uvjereni smo da će, kada Vučić postane predsjednik ove zemlje zajedno sa našim liderom Rasimom Ljajićem početi da rješava nagomilane probleme u Tutinu, očekuje Derdemez.

“Naš put je najgori na Balkanu, struje nema ni za jedan novi objekat, škole su nam u katastrofalnom stanju, voda neispravna za piće. Siguran sam da će Vučić i Ljajić nakon predsjedničkih izbora početi da rješavaju naše probleme, jedan po jedan”, kaže on.

Derdemez ističe da razgovarajući sa građanima Tutina shvata da su svi u toj opštini spremni da stanu uz pobjednika, jer glas dat Vučiću, kaže Derdemez, je glas za bolju budućnost ljudi u toj opštini i budućnost njihove djece.

“Zato pozivam sve svoje sugrađane da masovno izađu na izbore i podrže kandidata Aleksandra Vučića. Tutin će procentualno biti u samom vrhu gradova koji će dati podršku Vučiću”, zaključio je predsjednik opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije u Tutinu Safet Derdemez.

A.Ni.

 https://www.youtube.com/watch?v=wSXn8WJhVmw
Exit mobile version